Seizoen vier van de tv-serie Game of Thrones, naar de boekenreeks Het lied van ijs en vuur van de Amerikaanse schrijver George R. R. Martin, ging eerder deze week in de VS in première. Ook nu weer hebben alle vrouwelijke leads een perfect huidje. Of ze nu jong of minder jong zijn, hoog-geboren of laaggevallen, in de hete woestijn of kille kastelen vertoeven, zowel in Westeros als Essos hebben de dames een eerder bleke teint, maar zonder oneffenheden en met glow. Wie zich daardoor wil laten inspireren, vindt ook in onze contreien tot de verbeelding sprekende hulpmiddeltjes.

1. IJs

La Prairie pakt uit met het Swiss Ice Crystal Complex, dat geïnspireerd is op de overlevingscapaciteiten van twee planten en een sneeuwalg uit de Zwitserse Alpen. Ze helpen de huid zich aanpassen aan extreme omstan-digheden, of zeg maar : de stress van het leven, en houden haar jong dankzij een verhoogde hydratatie en veerkracht. De Cellular Swiss Ice Crystal Dry Oil (30 ml : 268 euro) kan alleen gebruikt worden, of in combi-natie met de bijbehorende crème of een dag- of nachtverzorging naar keuze. Eén à twee druppels volstaan voor een soepele en zachte huid.

In de parfumerie.

2. Toverplanten

Ook de Powercellverzorgingslijn van Helena Rubinstein vertrouwt op planten met een bijzonder aanpas-singsvermogen om te overleven in een veranderlijke en vijandige om-geving, en wil de huid regenereren volgens diezelfde mechanismen. Zo zouden steenbreek en zeedistel het herstel van de epidermis en de celvernieuwing stimuleren, ook wanneer de huid onder stress en vermoeidheid lijdt. De nieuwe Powercell Youth Grafter (50 ml : 115 euro) is een serum dat de kwali-teiten van de reeds bestaande producten verder ontwikkelt.

In de parfumerie.

3. Drakenbloed

Het Dragon’s Bloodgamma van Rodial steunt op een cocktail die de huid wil beschermen en hydrateren, en die fijne lijntjes en rimpels opvult. Het steringrediënt is afgeleid uit de sangre de drago, een boom waarvan sap en hars dieprood van kleur zijn en ook wel drakenbloed genoemd worden. De nachtcrème (50 ml : 64 euro) bevat ook retinol en hyaluronzuur, die de tekenen van veroudering van de huid moeten helpen wegwerken. De huid voelt zacht aan, de teint oogt fris en is zichtbaar gladder bij het ontwaken.

Info : www.cosmeticary.com.

4. Modder

De ThirstyMud Hydrating Treatment van Glamglow (50 g : 49,95 euro) is een hydraterend masker boordevol actieve ingrediënten uit onder meer kokos, gember, honing, haver, olijfblad en uiteraard klei. Vanaf eind april.

Info : www.cosmeticary.com.

5. Wondermiddel

De Superfruit Concentrate van Odylique by Essential Care (30 ml : 43,50 euro) met duindoorn, granaatappel, rozen-bottel en avocado is een honderd procent biologische verzorging die de aanmaak van collageen wil bevorderen evenals de vernieuwing van de huidcellen. Kan dagelijks gebruikt worden om de huidveroudering tegen te gaan of als opkikkertje voor of na een avondje uit. Het serum is hypoallergeen en kan als basis onder make-up gedragen worden.

Info : www.bioreine.be.

DOOR DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content