“Zet mij er maar niet te vriendelijk op, want ik ben gene vriendelijken”, zegt wijnschrijver Herwig Van Hove vriendelijk aan de fotograaf. “Trouwens, zit m’n haar nog goed ? ” Alles zit goed, de transformatie is geslaagd. Herwig 1000 Sekonden Van Hove kan doorgaan voor een Portugese welgestelde portohandelaar. Hij moet er even aan wennen : de jas in glad fluweel (“net iets voor Jan Leyers”), die boots (“daarom draagt die kleine van Clouseau dat, je kan er zo stoer mee stappen”). Mode interesseert Van Hove niet in het minst. Kleren en schoenen koopt zijn vrouw voor hem. Alleen in winkels waar ze kan omruilen, want zelf gaat hij nooit mee.(De andere Herwig Van Hove draagt een broek en driekwart jas in glad fluweel en een riem van Olivier Strelli, een zijden hemd van Mentality, een “sjaal-vest” van Prochownick en laarzen van Moreschi. Karaf : Dock’s Antiques.)

“Ben ik dat ? ” Hoogspringster Natalja Jonckheere kijkt verwonderd in de spiegel. Het keurige fifties-pakje ligt ver af van de sportieve kleren die ze gewoonlijk draagt. Natalja is druk aan het trainen voor de Olympische spelen, volgend jaar in Atlanta. Ze traint in Adidas, na de training trekt ze iets aan genre Mexx, Esprit, Part Two. “Sportief en toch een beetje gekleed, makkelijk tussenin. ” De hoed zou ze nog wel dragen, de rest niet. “Het heeft wel iets, die stijl van de jaren ’50, maar het is niets voor mij. ” Maar toch : voor de camera zet ze met gemak het Jackie ‘O-type neer.(De andere Natalja Jonckheere draagt een organza bloeze van Chris Mestdagh, een tuniek en rok van Il Marchese Coccapani, kousen van du Parc en schoenen van Scapa. Hoed, Maison Paule Haute Mode.)

Een dekadente, wufte sfeer, een ijdele dandy. Koen De Bouw heeft geen problemen met het personage, hij is dan ook akteur. En een fan van Dries Van Noten. “Ik vind dit pak zeer mooi, maar zou het zelf niet kopen. Ik heb het graag wat mannelijker en minder kleurrijk. Om op straat te komen, mag het iets bescheidener zijn. ” De interesse voor kleren hangt af van zijn budget. Dat draait vaak uit op een jeans, gekombineerd als het even kan met iets van Dries. “Zo mooi, maar duur. ” Koen koopt z’n kleren samen met z’n vrouw, voor zijn rol in de VTM-serie Wittekerke heeft hij qua kleding ook z’n zeg. “We werken met een kleedster, maar je hebt een persoonlijke inbreng. “(De andere Koen De Bouw draagt een hemd, een vest met noppen, een ruitenbroek en een sjaal van Dries Van Noten. Schoenen, Scapa.)

“Zo deftig. Dat zal mijn ma graag zien. ” Aktrice Els De Schepper showt met plezier de tailleur van Dirk Van Saene. “Echt mooi, maar te deftig. ” Els is geïnteresseerd in mode. “Ik kijk uit wat ik draag, zonder echt de laatste trends te volgen. Ik vind kleur zeer belangrijk. Ja, soms felle kleuren, afhankelijk van mijn humeur. ” Els trekt momenteel door Vlaanderenen Nederland met haar one-woman-kabaretshow “Vlaamse zeep” en speelt mee in Wittekerke. Er blijft weinig tijd over om te winkelen. “Jammer, want ik had de gewoonte om rommelmarkten af te lopen. Voor de rest hou ik het bijH & M en dat soort winkels. Een enkele keer kocht ik iets vanAnn Demeulemeester. “(De andere Els De Schepper draagt een ensemble in bouclé van Dirk Van Saene en schoenen van Georges Rech.)

“Het moet surtout niet te braaf zijn, niet te tuttebel”, omschrijft zangeres Sofie haar nieuwe cd komt rond deze tijd uit haar vestimentaire voorkeur. “Mode boeit me, maar ik volg niet klakkeloos. Ik wil kleren waar ik me goed in voel. ” In de jas die de stiliste uitkoos, voelt Sofie zich duidelijk goed, hoewel ze niet zo vaak pastels draagt. “Tijdens optredens draag ik vooral zwarten iets gekledere dingen. Thuis slobberige spullen. ” Sofie houdt van Lena Lena wegens lang en groot en zoekt voor de rest hier en daar kleren bijeen, “als het maar goed zit”.(De andere Sofie draagt een jasin mohair van Accento. Laarzen, Georges Rech. Hoed, Maison Paule Haute Mode.)

TRUI MOERKERKE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content