Dalmatiër met 101 pigmentvlekjes

Een huiddiagnose met de Ioma Sphere is altijd een beetje schrikken. Zo krijg je bijvoorbeeld met uv-licht alle onderliggende pigmentvlekjes te zien. Wil je niet dat die aan de oppervlakte komen liggen, dan is voorkomen de boodschap.

HET TOESTEL

Dat Ioma van hightech houdt, verbaast niet als je weet dat Jean Michel Karam, de stichter en algemeen directeur van het merk, een wetenschapper is die eerder al het beursgenoteerde bedrijf Memscaps oprichtte. Zijn Micro-Electro-Mechanical Systems (Mems), die de Nasa bijvoorbeeld monteerde op de Marsrover Curiosity, gebruikt Ioma nu om huidanalyses uit te voeren voor een verzorging op maat. Eerst worden met de Ioma Sphere vijf foto’s gemaakt met verschillende soorten licht, en dan worden op strategische plaatsen zoals jukbeenderen en voorhoofd met sensoren metingen gedaan. Hydratatie, fijne lijntjes, huidverslapping, uv-schade en nog meer imperfecties worden in kaart gebracht. De machine stelt een verzorgingsprogramma op en data blijven opgeslagen voor follow-up. Beschikbaar bij Ici Paris XL op de Louizalaan 7 in 1050 Brussel. Zie de gratis Ioma à moi-app voor animaties in andere verkooppunten.

HET VOORSCHRIFT

De Ioma Cell Protector SPF 50+ PA+++ (30 ml : 49,50 euro) beschermt tegen blootstelling aan de zon alsook tegen beschadiging door milieu en stress. Je brengt het ’s morgens aan na de dagcrème en herhaalt zo vaak als nodig volgens de

Ioma à moi-app voor iPhone en

Android, die je waar je ook bent informeert over de uv-index. Exclusief bij Ici Paris XL :

www.iciparisxl.be.

EN VERDER

De June-armband van Netatmo (95 euro) meet ook de uv-intensiteit in real time en maakt je bewust van de blootstelling van je huid aan de zon, terwijl de bijhorende gratis app (voor iPhone 4S en hoger) een aangepaste zonnebescherming adviseert en aan het einde van de dag een samenvatting van je zonnegedrag biedt. De June wordt geleverd met een leren evenals een rubberen polsband maar is niet volledig waterbestendig. Het medaillon met uv-sensor kan ook als broche gedragen worden. In Apple Stores en op www.netatmo.be.

De Nannic UV-Shield (50 ml :

39,95 euro) is een gebruiksvriendelijke en niet kleverige fijne nevel die de huid wil beschermen tegen de zon maar het opnemen van de chemische uv-filters door de huid wil beperken door ze te inkapselen in mircocaps : klein genoeg om onzichtbaar te blijven voor het blote oog maar te groot om in te dringen. Wat wel binnendringt, is een extract van rode alg dat ook huidveroudering wil tegengaan. Bij de schoonheidsspecialiste en op www.nannic.com.

DOOR DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content