Ze werkte als model al voor Galliano, Versace, Dior en Comme des Garçons. Maar ze laat zich niet van de wijs brengen: “jezelf blijven”, dat is het motto van model Laurence Desbisschop (24).

09:00

Na de kennismaking met de fotograaf en de bespreking van de foto’s volgt de maquillage. Dat hoort bij de job, maar zelf draag ik liefst zo min mogelijk make-up. Eventueel wat mascara of eye gloss als ik uitga, meer niet. Het belangrijkste is dat je een frisse, gezonde huid hebt. En die frisheid komt van binnenuit.”

11:00

Afwisseling kenmerkt het modellenbestaan. Maar het heeft een groot nadeel: plannen is onmogelijk. “Er werden opties op je genomen en die worden pas een of twee dagen voor de eigenlijke shooting geconfirmeerd. Als een mooie opdracht, iets wat ik graag wou doen, wordt afgebeld, ben ik wel ontgoocheld. Maar daar mag je niet te lang over nadenken, er zijn zoveel meisjes. Het is gewoon un coup de chance om het top fashion-niveau te bereiken. Ik heb ooit Galliano, Dior, Versace, Comme des Garçons gedaan, maar nu werk ik commerciëler: meer catalogen, meer het gezonde, spontane, frisse meisje.”

12:00

Lunch time. “Ik doe niets speciaals om slank te blijven. Ik probeer alleen zo gezond mogelijk te eten om een gezonde huid te houden. Jezelf uithongeren is nergens goed voor. Ik wil genieten van het leven: lekker eten, glaasje wijn.”

13:00

Opties, confirmaties, annulaties en – vooral – wachten: dat zijn de sleutelwoorden in haar vocabularium. “Wachten op castings, op de trein, op het vliegtuig, tot iemand je komt afhalen. Ik lees dan een boek of beluister een cd. Ooit heb ik tijdens een vertraging in L.A. de gaten in mijn jeans gestopt. En ik schilder heel graag. Ik heb altijd papier en potloden bij om te schetsen, om momentopnamen te maken.”

16:00

Onophoudelijk rinkelende telefoons kleuren de sfeer op het agentschap. “Mijn agent Sabine en het agentschap zijn heel belangrijk, maar we beslissen wel veel samen. Ik werk voor hen en zij werken voor mij. Onmisbaar is trouwens mijn fotoboek. Dat is zowel mijn curriculum als mijn diploma.”

19:00

Als ik thuis ben, lees ik een boek of kook ik iets lekkers. Experimenteren met de wok of met pasta, daar hou ik wel van. Of ik speel met de honden, mijn baby’s. Als het enigszins kan, neem ik de grootste van de twee overal mee. Verder probeer ik Spaans te leren; ik droom van een trektocht door Zuid-Amerika. Ik hecht ook veel belang aan mijn familie en vrienden. Zij zetten mij terug met beide voeten op de grond. Ze vertellen over de gewone, kleine dingen van het leven, niet over glitter en glamour. Ze helpen me om mezelf te blijven.”

An Moons / Foto’s Catherine Lambermont

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content