Keuken : 8 i Decor : 7,5 i Comfort : 7 i Service : 7,5 i Prijs/kwaliteit van het geproefde menu : 9

Omdat Arabelle Meirlaen, eigenares en chef-kok van het restaurant Li Cwerneu in Huy en Gouden Garde Vrouwelijke Kok 2007, het restaurant Le Cor de Chasse en het talent van chef-kok en eigenaar Mario Elias gerecommandeerd had, reden wij naar Barvaux-sur-Ourthe. Daar gingen wij de heuvel op, om in een bocht te stoppen bij het paviljoen Le Cor de Chasse. In de sfeervolle, modern-landelijk ingerichte eetzaal wachtte Aurore, de Koreaanse echtgenote. Zij gaat professioneel en vriendelijk te werk.

Le Cor de Chasse heeft een gevarieerde spijskaart met aantrekkelijke, actuele bereidingen. De menu’s zijn troef. Wij kozen het marktmenu van vier gangen (37 euro !) en betaalden 17 euro voor de aangepaste wijnen. Op tafel kwam lekker, versgebakken brood en eersteklas olijfolie in een glaasje met pipet. Er verschenen drie speelse hapjes : garnalen met wasabi-ijs, erwten met slak en gelei van sinaasappel en terrine van wild met schuim van rode biet. Gemarineerde zalm en tartaar van gamba werden gepresenteerd op een gelei van tomaat en basilicum met ijs van mascarpone en parmezaankaas. In het glas kwam een Charlotte de Turckeim, als tedere en levendige witte uit de Elzas. Op lage temperatuur gegaarde en vervolgens in de pan gebakken goudbrasem verscheen met visjus met tandoorikruiden, kaviaar van aubergine, boekweitdeegwaren aji senryu zarusoba, blokjes van tuinbonenpuree en agar- agar, en fijne Bouchotmosselen. Hierbij kwam een glas chardonnay, Domaine de la Grange, Haute Côte de Beaune. Het malse vlees van hinde was gegaard in melk van ooi en werd opgediend met aardpeer, chutney van pompoen en gember, cannelloni gevuld met gelei van rode biet, puree van zoete aardappel en een glaasje met pompoensoep en bleu d’Auvergnekaas. Het glas werd gevuld met een Château Cadet, Côtes de Castillon 2002, als eerlijke terroir-wijn.

Mousse van witte chocolade en tonkabonen met schuim van citroen, tuile van geplette snoepjes uit Lyon, sorbet van mojito met gelei van groene appel en een kopje warme choco- lademousse waren de feestelijke afsluiting. Het leien bord was besneeuwd met poeder, dat in de mond ontplofte wanneer je het met een strootje opzoog. Hierbij serveerde Aurore een glas Maury, Domaine de la Coume du Roy, als zoete rode.

Wij betaalden voor deze spectaculaire maaltijd 108 euro voor twee en dat was een koopje ! Mario Elias is een bescheiden man, die zonder bravoure te werk gaat. Hij brengt inventieve gerechten, gestoeld op klassieke basis, zonder overdrijvingen, met gebruik van nieuwe technieken en op een verrassende manier gepresenteerd. Gesterkt door het applaus, durft Mario Elias zijn eigen naam sinds kort naar voren te brengen.

Vlaming in Wallonië

Mario Elias werd in Oostende geboren en verhuisde naar Barvaux, waar zijn ouders sinds 1978 restaurant Le Petit Chef exploiteren. Mario volgde banketbakkersschool in Waremme, hotelschool in Spa en ging aan de slag in gastronomische restaurants als Le Capucin Gourmand en Château d’Hassonville, waar hij twee jaar chef-kok was. Zeven jaar terug nam hij op 30-jarige leeftijd het ouderwetse hotel-restaurant Le Cor de Chasse over. De kok heeft de zaak en de keuken geleidelijk aan vernieuwd. Vandaag behoort Mario Elias tot de Waalse vertegenwoordigers van ‘het vernieuwende speel-koken’.

Info Le Cor de Chasse

Petit Barvaux 97

6940 Barvaux-sur-Ourthe (Durbuy)

086 21 14 98

Woensdag en donderdag gesloten (behalve juli-augustus). Er zijn negen verzorgde hotelkamers, waarvan drie met salon, plus drie kamers in privé-kasteelhoeve. Diverse week- en weekend- arrangementen.

www.lecordechasse.be

Pieter Van Doveren / foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content