Begin mei valt er nachtlawaai te vrezen op Zaventem. Niet van cargovluchten, maar van Hot Couture. Het exclusieve dansfeest op de luchthaven staat in het teken van mode, en daar mag u zich best voor uitdossen.

:: Hot Couture, op 7 mei op Brussels National Airport (vertrekhal), Zaventem, vanaf 23 uur. Toegang : 15 euro. Info : www.hot-couture.be, benoit.vano@skynet.be, 0477 39 55 79.

Weekend Knack geeft 20 duotickets weg voor Hot Couture. Om deel te nemen surft u voor 28/4 naar www. knack.be/weekend en volgt u de wedstrijdlink. Een onschuldig computerprogramma doet de rest. De winnaars worden per e-mail verwittigd.

Dat vindt toch Benoit Vano, een 25-jarige Brusselaar die zo van feesten houdt dat hij ze dan maar zelf organiseert. “Het nachtleven is zelden wat het zou moeten of kunnen zijn”, meent Vano, in het verleden consultant voor evenementen als de Coral Fashion Awards, Xandres-defilés en de jongste Emporio Armani Night. “Organisatoren en discotheekuitbaters zorgen niet voor een mooi interieur, ze laten iedereen binnen zolang ze maar betalen en er is geen sfeer. De Culture Club in Gent is met zijn minimalistische interieur de enige uitzondering op de regel.”

Daar organiseerde Vano de eerste twee edities van Hot Couture, een concept dat klinkt als een klok : “Een exclusieve avond rond avant-gardemode en -muziek op het scherp van de snee.” Vano huurde 2 Many DJ’s, electro trash-act Bernard Gavilan en een karrenvracht mannequins in, zijn vele contacten in de modewereld deden de rest. “Ik heb zelf nog een tijdje voor een modellenbureau gewerkt en Collette had de Culture Club al afgehuurd, dat hielp enorm.” Net als de sterke communicatie via verzorgde flyers, doelgerichte uitnodigingen en e-mail. Voor beide evenementen daagden maar liefst tweeduizend twintigers en dertigers op. “Als je echt op alle aspecten let, kan er eigenlijk niets fout gaan”, besluit Vano.

Voor de derde editie wijkt Hot Couture uit naar Brussel, naar de voormalige vertrekhal van de nationale luchthaven. “Een dure plek, maar niet moeilijk om vast te krijgen”, bekent Vano. “Het is nog maar de tweede keer dat er een feest plaatsvindt. We moesten wel : Brusselse clubs investeren niet in het interieur en zoveel zalen zijn er niet in de hoofdstad, zeker als je wat lawaai wilt maken.” Voor dat laatste zorgen de live-acts Starving en Soldout en dj’s als Tiefschwartz, Geoffroy en Lorenzo Ottati, wereldberoemd in de underground zeg maar. Het modeluik is eveneens in goede handen : Weekend Knack-styliste Annick Vandecappelle zal er een échte shooting begeleiden en modellen van International Model Management zullen zich laten bewonderen in een voyeuristische kubus van plexiglas. Hot couture, jawel.

Ook van het publiek wordt enige inspanning verwacht : wie geen uitnodiging heeft ontvangen, zal zijn mooiste outfit uit de kast moeten halen. “We staan open voor iedereen, maar we willen wel gemotiveerde mensen. Laat ze zich voor één keer uitsloven, in zo’n fees- telijke omgeving vol mooie, stralende mensen word je vanzelf blij. Al die stijlen en kleuren, dat is wat het nachtleven net bijzonder maakt.” Zicht op de landingsbaan wordt alvast gegarandeerd.

Tekst Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content