CONCURRENTIE IS GOED VOOR DE CONSUMENT

Joeri Huybs en Griet Broeckx bekoren met gastronomische tasting-menu's. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE: BETAALBARE GASTRONOMIE

KEUKEN: 7,5

DECOR: 7,5

COMFORT: 7

SERVICE: 7,5

PRIJS/KWALITEIT GEPROEFDE MENU: 8

Door Pieter van Doveren

Hoe meer mededinging, hoe scherper de prijzen. Dat geldt ook in de horeca. Joeri Huybs en Griet Broeckx zijn zo’n tien jaar succesvol bezig. Hun restaurant Vin Perdu is voor lekkerbekken een vaste waarde. Om veel volk te trekken werd de drempel enkele jaren terug verlaagd. Dat gebeurde via prijsvriendelijke keuzemenu’s. Maar in de keuken bracht dat extra werk mee voor de koks. Om de groeiende concurrentie de baas te blijven, besloten Joeri en Griet de gecompliceerde keuzemenu’s te vervangen door gastronomische menu’s, die het niveau opkrikken en orde in de keuken brengen. In tijden dat mensen openstaan om van alles te proeven, zijn keuzemenu’s overbodig. De klant vaart wel bij die nieuwe koers, want via de tasting-menu’s kan hij voor een aantrekkelijke prijs genieten van gastronomische gerechtjes, bereid uit eersteklasproducten. Een tasting van vier gerechtjes komt op 55 euro, vijf gerechtjes op 65 euro, zeven gerechtjes op 79 euro en negen op 95 euro.

Joeri is naast kok en kunstverzamelaar ook een ondernemer met visie. Het belangrijkste voor hem is dat de zaak vol zit. Daarom is er op donderdag en vrijdag een lunchmenu voor 19 euro, met de garantie dat je in minder dan 55 minuten weer buiten bent.

Wij lieten ons gaan en kozen het uitgebreide tasting-menu met bijpassende wijnen. Gemarineerde rauwe makreel kwam met selderij, komkommer en granité van appel. Tartaar van sint-jakobsvrucht combineerde Joeri smakelijk met geperste varkenskop. Een stukje kabeljauw van onberispelijke kwaliteit lag in het bord met misomousseline, gedroogd ossenvlees en asperge. Dit gerecht werd gevolgd door cannelloni gevuld met zeekrab en mozzarella. Scheermessen met kokkels waren opgelegd in limoensap en sushiazijn, en waren vergezeld van handgerolde couscous en avocado. Langoustine, wortel en sinaasappel zorgden voor een lekker geheel. Ook de combinatie van rog met koffieboter, zeekraal en gezouten kappertjes viel in de smaak. Speenvarken met krokant vel en in huis gemaakte witte pens met pickles vormde het hoofdgerecht. Afsluiten deden we met yoghurt, olijfoliecake, limoen en groene thee. Er waren geen wanklanken in het eten en de wijnen waren interessant.

Info

RESTAURANT VIN PERDU

STEENWEG OP MOL 114

2360 OUD-TURNHOUT

014 72 38 10

WWW.VINPERDU.BE

Maandag, dinsdag en zaterdagmiddag gesloten.

Menu’s van 40 tot 95 euro. Zondags driegangenmenu met drank, 59 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content