Te voet, met de auto, het vliegtuig, de boot of de trein. Praktische koffers maken het reizen prettiger.

Er kan onvoorstelbaar veel in en je hoeft het niet per se uit te pakken, want deze Ultra Transporter “Glitch” uit de Spark-reeks van Samsonite heeft binnenin uitklapbare legplanken en een kledinghoes met hanger. De ‘hutkoffer’ beschikt over een nieuw wielsysteem dat het gewicht verdeelt over de vier wielen, zodat hij extra wendbaar is en makkelijk te trekken of te duwen met het verstelbare handvat. Verkrijgbaar in rood, zwart en blauw. (49 x 74 x 34, 7695 fr., Samsonite).

De “Business Travel” van Carlton is speciaal uitgekiend voor wie vaak voor het werk op verplaatsing moet. Met deze trolley kunnen persoonlijk gerief en professionele benodigdheden samen vervoerd worden. In het voorste binnengedeelte is plaats voorzien voor een draagbare computer. Aan de buitenkant zitten twee organizerzakken voor het opbergen van kleinere spullen zoals diskettes, cd-roms, enz., binnen handbereik. Op de verstelbare handgreep kan via een schuifsysteem nog een geassorteerde kleinere computertas met schouderriem bevestigd worden. Die heeft binnenin uitneembare vakken en biedt ook ruimte voor wat persoonlijk gerief: ideaal dus voor korte trips. Beide tassen mogen in het vliegtuig als handbagage mee. (Trolley 2799 fr., kleinere tas 1599 fr., Carlton).

De “Koffer Business Trolley” uit de Cirrus-reeks van Delsey wordt gedragen door een licht en onbreekbaar aluminium frame. De cabinetas (conform aan de afmetingen voor handbagage in het vliegtuig) heeft speciale opbergvakken voor schoenen, toilet- en schrijfgerief en kan gecombineerd worden met een aparte computertas die horizontaal, in schrijfstand, op het bovenvlak kan worden geplaatst (5395 fr. samen, Delsey).

De superlichte (3,7 kg) Up Right Express “Zonda” uit de Ziplite-reeks van Samsonite kreeg een plaatsje in het Museum voor Sierkunsten en Vormgeving in Gent. Hij is gemaakt van hoogtechnologische kunststof en combineert een sober futuristisch design met een praktische vakverdeling binnenin (5495 fr., Samsonite).

12,13 en 14

De trolley “Hyperlink” van Kipling-Hacker kan ook als rugzak worden gebruikt. In het openritsbaar achtervak steken de schouderriemen. De tas heeft twee extra opbergzakken vooraan en aan de zijkant handige elastieken waarachter je van alles kwijtkan. (4595 fr., Kipling).

Niet duur en zeer praktisch is deze grote “Spirit”-reistas van Carlton, met vooraan een volledig openritsbare ‘kostuumdrager’, met een nylon kledingbeschermer die op zijn beurt voorzien is van een aantal vakjes waarin je klein gerief kwijtkan. In het ruime tweede gedeelte van de tas zitten nog een aantal uitneembare binnentasjes voor schoenen, toiletgerief, enz. Om verlies te voorkomen is het toiletzakje aan een ketting bevestigd. (grootste model, 56 x 42 x 16, 1999 fr., Carlton).

Informatie over de verkoopadressen vindt u op pag…

Styling Sonja Mertens / Foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content