Club quarantaine

© GF

Ze heeft haar eigen programma op Radio 1, maar daarnaast baat Annelies Moons ook de Antwerpse Buchbar uit. Deze drie boeken zijn volgens haar de uitgelezen titels om nu in huis te halen.

1–Wij van Laura van Dolron

“Als ik een boek aan een baxter zou kunnen hangen om het zo helemaal in mij op te nemen, zouden het de boeken van Laura van Dolron zijn. Ze vond haar eigen genre uit: stand-upfilosofie, en dit boek is dan ook eerder een soort essay. Door de ritmische, beweeglijke tekst is het een ideaal alternatief voor een avondje theater. Soms neem ik het vijf minuutjes vast om wat hoop bij te tanken.”

15 euro, ISVW Uitgevers

2–Een man die Ove heet van Fredrik Backman

“Sinds de quarantaine ervaart mijn oma heel erg dat ze tot de categorie risicogevallen behoort, terwijl ze net nog heel vitaal is. Als er een groep is waar nu veel over gesproken en geschreven wordt, is het die van de 65-plussers. Deze roman laat zien dat oudere mensen nog steeds heel wat kunnen, zoals Ove, die na lange tijd binnenzitten weer buitenkomt en zijn pessimisme verliest.”

12,50 euro, Volt

3–Nevermoor van Jessica Townsend

“Het eerste boek uit een reeks waarvan het derde deze zomer uitkomt. Als dertiger was het me sinds Harry Potter nooit meer gelukt om zo in een wereld te kruipen als die van Townsends boeken. Net als bij elk fantasyverhaal is het moeilijk om eenvoudig uit te leggen waar het juist over gaat. Je zult het gewoon moeten lezen. Ik maak zelf geen onderscheid tussen gewone of jeugdboeken: dit boek is voor alle leeftijden.”

17,99 euro, Luitingh-Sijthoff

Club quarantaine
© GF
Club quarantaine
© GF
Club quarantaine
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content