Club Med Cefalù

Sicilië – Bezocht door redacteur Katrien Huysentruyt

Dit is het eerste ‘Exclusive Resort’ in Europa van all-inspecialist Club Med. Dit label betekent dat alles, van de menukaart tot je personal training of dagprogramma, naar wens kan worden ingevuld.

Website: clubmed.be Aantal kamers: 304

Wat is je eerste indruk als je aankomt?

“Je voelt meteen de zuiderse sfeer van de Mediterranée. Terwijl je persoonlijk naar je kamer of villa wordt begeleid, word je getrakteerd op een mooi zeezicht vanop de schilderachtige kliffen en het panorama over de baai van Cefalù.”

Wie is het doelpubliek voor al dit moois?

“Club Med focust met dit resort op actieve koppels, groepen vrienden of families die reizen met kinderen vanaf acht jaar. Er is dus geen kinderopvang (noch kidspool) of overdreven groepsmentaliteit.”

Waarin verschilt Club Med Cefalù van andere resorts?

“Het resort is geen ommuurd paradijs, afgeschermd van de lokale bevolking, maar ligt op wandelafstand van het historische centrum van Cefalù. Je kunt erg makkelijk de rest van Sicilië ontdekken: een conciërge regelt op aanvraag excursies, ook op maat en privé. Zo kun je een Fiat 500 of Vespa lenen om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Staat ontbijtbuffet bij jou garant voor een ochtendhumeur? Je kunt je cornetto e cappuccino op de kamer krijgen.”

Hoe ziet je kamer eruit?

“Het Romeinse architectenbureau King Roselli slaagde erin om de villa’s van steen en hout te laten opgaan in het omringende landschap. De nabijgelegen kerk en het palazzo uit de jaren 1700 geven het totaalplaatje nog meer authenticiteit. De kamers zijn licht en praktisch ingericht, met uitstekende bedden, kwaliteitskoffiemachine en een minibar met fris en snacks.”

Wat met de menukaart: wat voor lekkers moet je zeker proeven?

“Voor de streekkeuken wordt met verse, lokale producten gewerkt en dus varieert het menu dagelijks. De chef is Andrea Berton, van het gelijknamige Milanese restaurant met Michelinster. Er is een cocktailbar de naam waardig en vanaf 18 uur popt de champagne. Zeker proberen, je bent tenslotte in Italië: de gelati van specialist ter zake Ilaria Forlani, lekker en zonder kunstmatige poespas.”

Kun je hier bijzondere activiteiten doen?

“Watersportfanaten vinden hier hun gading: test de exclusieve elektrische surfplank of die andere hype, de stand up paddle. Er zijn SUP-lessen in samenwerking met de eerste Europese SUP Academy. Ook bijzonder is de Zen Natural Pool. Anders dan in het hoofdzwembad zit je hier echt in de natuur, tussen struikgewas en met zicht op zee. Ideaal voor een moment van contemplatie.”

Valt er in de buurt van het resort ook iets te beleven?

“Het resort ligt erg centraal, op slechts 98 kilometer van de stad Palermo en 175 kilometer van Catania. Huur dus gewoon die Fiat en hobbel langs archeologische sites, monumenten, musea, dorpjes uit maffiafilms, ijsbars en natuurparken.”

Kortom, het is de moeite?

“Als je op vakantie wilt naar een topbestemming als Sicilië en het budget hebt om ter plaatse alles voor jou te laten regelen, zonder dat je in een meute toeristen terechtkomt, dan zeker wel. Helaas voor de misantroop: gemeenschappelijke ruimtes zijn in een resort altijd onvermijdelijk.”

Vanaf 1122 euro per persoon per week in het laagseizoen, premium all inclusive.

Club Med Cefalù
Club Med Cefalù
Club Med Cefalù

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content