Dat een samenwerking tussen de Italiaanse Carla Braccialini en de Belg Elvis Pompilio vonken zou slaan, was voorspelbaar. We zagen een merkwaardig defilé.

Zij ontwerpt handtassen in de vorm van clowngezichten en wekkers, hij maakt de meest extravagante hoofddeksels. In januari gooiden Carla Braccialini en Elvis Pompilio hun fantasie samen in één defilé.

Circusartiesten, volksdansers, ballerina’s én strippers. Het oogde eerder als een kermisparade dan als een fashion event, maar Braccialini en Pompilio maakten plezier en dat leek voor hen het voornaamste. De twee kenden elkaar via hun gemeenschappelijk persbureau in België. Zij heeft er een video van zijn werk gezien, en wist meteen dat hij de persoon was waarmee ze wou samenwerken. “Ik merkte onmiddellijk dat we hetzelfde gevoel voor humor en fantasie hadden”, vertelt de ontwerpster.

Het was het catwalkdebuut voor het Italiaanse huis. Pompilio kreeg volledig carte blanche voor de show en dat hoefde hij geen tweede keer te horen. Van ballerina’s in folklorekledij tot strippers in zeemansoutfit en van zeerovers tot een koningin in gouden glitterfolie. Pompilio zelf kwam na de finale als Maja de Bij de catwalk opgestapt met een grote bos bloemen voor Braccialini. Dat het fijn samenwerken was, is duidelijk en de kans op een vervolg sluit de Italiaanse alvast niet uit.

Ruim vijftig jaar geleden, in 1954, startte Carla het bedrijf met haar toenmalige echtgenoot. Amper twintig was ze toen. “Eerst gebruikten we stro, geleidelijk schakelden we over op leer. Heel eenvoudige modellen, gewone draagtassen. De speelse ontwerpen kwamen pas later, bij wijze van grap. Maar ze sloegen erg goed aan bij het publiek en sindsdien brengen we naast de ‘normale’ collectie elk seizoen een viertal gekke handtassen.”

Het familiebedrijf is in een halve eeuw erg gegroeid en brengt behalve handtassen intussen ook schoenen, juwelen en accessoires. Bovendien heeft Braccialini de accessoirelijnen van Vivienne Westwood, Mariella Burani en Looney Tunes in licentie. Carla is er vandaag 74, maar over stoppen wil ze niets horen. “Zolang de ideeën en de creativiteit er zijn ga ik door. Genoeg tijd dus om bij jullie een eigen winkel te openen”, voegt ze er glunderend aan toe. Zou ons goed uitkomen, want voorlopig zijn de tassen in België nergens te vinden.

Meer info : www.braccialini.it

Door Marjolijn Vanslembrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content