CLASSY EN INTIEM

In L'Ivre de Cuisine ontvangen Gaëtan de Couve en Pierre Hoylaerts zoals thuis. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE

COMFORTABELE BISTRO

KEUKEN 7

DECOR 7

COMFORT 7

SERVICE 6,5

PRIJS/KWALITEIT GEPROEFDE MENU 7

Gastronomische eethuizen waar op topniveau wordt getafeld kent Brussel nauwelijks. Ook avant-garderestaurants waar inventief wordt gekookt zijn in de hoofdstad uiterst dun gezaaid. Maar Brussel biedt wel een uitgebreide keuze aan brasseries, eetcafés en andere eethuisjes van uiteenlopend allooi. L’Ivre de Cuisine kun je onderbrengen bij de classy bistro’s. Het intieme restaurant is ondergebracht in een bescheiden hoekhuis in een wijk met statige patriciërswoningen, achter het Georges Brugmannplein in Elsene. Voor de lunch komen verdwaalde zakenlui, advocaten en keuvelende dames. ’s Avonds branden er kaarsjes en is L’Ivre de Cuisine een vertrouwelijk plekje voor een romantische tête-à-tête. Alles gebeurt hier in het Frans : de bediening én de vermelding van de vijf voor-, hoofd- en nagerechten op het schoolbord. De koks volgen de jaargetijden en de gerechten veranderen om de zes weken. De marbré de boeuf van rundvlees en ganzenlever en de bereiding met zwezeriken zijn door hun succes twee blijvers. Ook de door Charly Uyttendaele van kaashandel A La Petite Vache gerijpte kazen en de Irish coffee hebben hun vaste plaats.

Wij kwamen ’s avonds en nestelden ons in een knus zijvertrek. We bestelden twee verschillende voorgerechten : de vermaarde marbré of tot worst gerolde en in plakjes gesneden laagjes rundvlees en gerookte ganzenlever, opgediend met een krokante salade van raketsla, pijnpitten, appel en sojascheuten, aangemaakt met Provençaalse kruiden en olijfolie (16 euro) en sint-jakobsschelpen (Canadees en uit blik), in boter gebakken en op een leien plaat opgediend met glibbercantharellen, flauw gekruide tuinbonen en zalf van bloemkool (18 euro). Zeeduivel werd ingesmeerd met paarse mosterd en verscheen onder korst van panko (Japans paneermeel) met een tian (vormtaartje) van aardappelpuree, aubergine, courgette en gekonfijte tomaat (25 euro). In geklaarde boter krokant gebakken zwezerik verscheen op het bord met aardappelmousseline en een smakelijke reductiesaus van port en kalfsjus (27 euro).

Het glas werd gevuld met een soepele, biologische Côtes du Rhône, ‘Il Fait Soif’, met veel fruit en kruiden en zonder scherpe kantjes (34 euro). Appeltaart met frangipane en speculaasijs vormden het sluitstuk (7 euro).

Wij aten smakelijk van Franse gerechten met oude en nieuwe invloeden, vonden de prijzen redelijk en de bediening traag maar vriendelijk. Bij het buitengaan kwamen wij langs de keuken, waar alles ondertussen weer blonk. Die netheid liet bij ons een professionele indruk achter.

Info

L’IVRE DE CUISINE

JEAN-BAPTISTE

MEUNIERSTRAAT 53A

1050 BRUSSEL

02 347 32 94

Zaterdagmiddag en zondag

gesloten. Lunch 11 euro.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content