Chocolade- puddinkjes met salted-caramelsaus

© GF / GILLES DRAPS

Het bindmiddel in deze pudding is van zeewier gemaakt. Je kookt het mee, maar het bindt pas als je bereiding afkoelt. De eerste keer dat ik het gebruikte, wist ik dat niet, dus voegde ik veel te veel agaragar toe en kreeg ik een steenhard puddinkje. Die fout heb ik dus al voor jullie gemaakt. You’re welcome!

12 puddinkjes ? 15 minuten actief ? 1 uur passief ? Glutenvrij Voor de pudding

1 l romige havermelk

4 el cacaopoeder

Snuifje fijn wit zeezout

6 el rijststroop

4 g agaragar in poeder (2 zakjes van 2 g)

Voor het sausje

270 g cashewpasta

250 g amandelmelk

140 g rijststroop

0,7 g fijn wit zeezout

Voor de puddinkjes

1. Meng alle ingrediënten en breng al roerend aan de kook.

2. Giet in een vierkante bakvorm van 20 cm of in individuele vormpjes en laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.

3. Ga met een mes langs de rand van de bakvorm om de kanten los te maken of duw de puddinkjes uit hun vormpjes.

4. Snijd in 12 porties en serveer 1-2 porties per persoon met de saus.

Voor het sausje

5. Meng of mix de ingrediënten grondig en je weet niet wat je proeft.

6. Dit is ook een lekker sausje om je ontbijtpap te pimpen. Enkel op zondag uiteraard!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content