Ligging AAN DE RAND VAN LESVE, MET UITZICHT OP DE NATUUR

sfeer AUTHENTIEK ANTIEK

reistijd EEN UUR RIJDEN VAN BRUSSEL

prijs / KWALIteit GOEDKOOP

Wie van oude stenen, sleetse trappen en oprechte hartelijkheid houdt, is bij Le Séquoia aan het goede adres. Marie-Christiane Henry de Frahan werd midden in de oorlog op het kasteel van Lesve geboren, kort nadat haar vader met de familie er was komen wonen. Enkele jaren later kocht hij het merkwaardige gebouw in de schaduw van de dorpskerk. In de zestiende eeuw stond het als relais de chasse bekend, maar in zijn huidige staat dateert het van 1760. Met zijn tuinen in terrasvorm en een prachtige orangerie waarin de palmbomen overwinteren, is het een unieke plek gebleven.

De gastvrouw woont er met haar zus en enkele neefjes en ontvangt sinds het millenniumjaar gasten. We treffen haar in tuiniersplunje achter het kasteel aan, terwijl ze de bladeren bijeenharkt. Later doet ze haar verhaal bij een stevige kop thee in de eetruimte. Het vertrek ligt op de eerste verdieping en de gasten ontmoeten er elkaar tussen oude meubels en stapels boeken en tijdschriften. Een houtkachel zorgt voor warmte en sfeer.

Na een carrière als verantwoordelijke voor de binnenhuisinrichting bij het tijdschrift L’Evénement trok de gastvrouw zich enkele jaren geleden terug op het kasteel en begon er aan een nieuw leven. Daarin staan gastvrijheid, maar ook yoga en massage centraal. Op aanvraag kan men er ’s avonds blijven eten of een ontspannende massage bestellen.

Van de vier kamers heeft alleen Les Roses een badkamer met toilet, en daar brengen we de avond en de nacht door. We genieten er van een prachtig uitzicht op de orangerie en de tuin, waarin een indrukwekkende sequoia de aandacht naar zich toe trekt. “Een kenner verzekerde me dat hij dezelfde vibraties uitstuurt als de kathedraal van Chartres”, weet de gastvrouw, die betreurt dat we niet in de zomer zijn langs gekomen, als de blauweregen in bloei staat en de hele tuin geurt naar de rozen. De slaapkamer is ruim en allercharmantst, met een monumentaal dubbel bed, een indrukwekkende kleerkast en behang en gordijnen van Laura Ashley. Aan de muur zetten prachtige, gekleurde etsen van vogels de toon, samen met een uniek tafereel Robinsondineenfamille, waarin de held tijdens het eten omringd wordt door dieren.

Het ontbijt is rijkelijk overvloedig, met vers sinaasappelsap, drie soorten brood, een lokale kaassoort, yoghurt, en zes confituren die de gastvrouw zelf heeft gemaakt. En daarbovenop nog een vers gekookt scharrelei.

Le Séquoia telt vier kamers, waarvan er drie de badkamer op de gang hebben. Ze worden voor 50, 60 en 70 euro verhuurd, inclusief de ontbijten. Wie slechts één nacht blijft, betaalt 5 euro per persoon extra.

Le Séquoia, 12 Rue Jules Demeuse, 5170 Lesve, 081 43 39 78 en 0473 31 08 76, www.chateaudelesve.be/sequoia.

TIP

Het kasteel en de tuinen van Annevoie of de vele wandelingen in de buurt.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content