Vochtopstapeling is ook bij cellulitis een vaak gehoorde klacht. Cellulitis wordt in de hypodermis gevormd, waar de weefsels zijn samengesteld uit vetcellen (50 tot 80 miljard), bloedvaten, lymfbanen en zenuwen, die samen instaan voor een perfect uitwisselingssysteem. Wanneer er te veel vetten worden opgeslagen, wordt het evenwicht verstoord en blokkeert het uitwisselingssysteem. Door een verstoring van de microcirculatie is er ook een ophoping van vocht.

Biotherm biedt een oplossing met Draine Minceur, een strategie tegen vochtretentie en een zwaar gevoel. Draine Minceur bevat fruitextracten en plantenaftreksels zoals ruscus en sericoside, die de microcirculatie stimuleren en cafeïne dat instaat voor het afbreken van vetten. Deze massagecrème werd via echografische beelden getest, en die tonen een afname van het onderhuids vochtgehalte als er gedurende 30 dagen consequent en volgens het boekje wordt gemasseerd (200 ml-pot: 1490 fr.).

Initiateur Minceur van Daniel Jouvance verwerkte actieve vetoplossende bestanddelen van marineoorsprong in een vuurrode smeltende gel die regelmatig en met cirkelvormige bewegingen wordt ingemasseerd, en een vochtafdrijvend effect heeft (150 ml: 1195 fr.).

Met Body Light werkt Christian Dior rechtstreeks in op de vetafbraak, de drainage en de microcirculatie via een cocktail van biotechnologische bestanddelen (200 ml: 1395 fr.).

Getest op 300 vrijwilligsters met cellulitis: Retinol Concentré Body Contouring van Roc steunt op de bevindingen van huidgoeroe prof. Kligman, die de positieve invloed van retinol op cellulitis aantoonde. De resultaten zijn zo indrukwekkend dat Johnson & Johnson de formule onmiddellijk patenteerde. Retinol stimuleert niet alleen de fibroblasten in de huid die stevigheid geven, maar ook de microcirculatie zodat bloedsomloop en lymfdoorstroming meteen verbeteren. Om de drainerende werking te ondersteunen, bevat de formule naast vetafbrekende cafeïne ook ruscusextracten uit kleine hulst (in pompflacon 150 ml: 895 fr.).

Volgens junior training manager Dimitri Weber wordt Absolus Contours van Yves Saint Laurent ook dit jaar massaal ingekocht door de parfumeurs. “De kracht van dit product ligt in het feit dat het echt drie-in-één is. Het combineert een afslankende werking met een huidverstevigend en drainerend effect door de toevoeging van ruscus, dat de weefsels ontzwelt” (200 ml: 1350 fr.).

Linda Raats

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content