Wie ? Cathy Boks, 27, geeft Nederlands en Frans aan twaalf- tot zestienjarigen van het Koninklijk Lyceum.

Woonbuurt : oude stadscentrum aan de Academie, dat momenteel heropleeft door hippe eet- en koffieplekjes.

ECHT MASKE

Voor mijn 25e verjaardag kreeg ik van mijn ouders een aandeel in het MAS cadeau. Mijn naam is nu vereeuwigd in de muren van het museum. ’t Stad wil van het Eilandje duidelijk een hippe jachthaven maken, er zijn veel feestjes in de hangars langs de Schelde en op de Godefriduskaai zitten heel wat modebureaus. Het Felixpakhuis trekt ook veel volk, en er is net een nieuwe koffiebar geopend.

HOP ON HOP OFF

Tram 8 heeft, naar mijn mening, de schoonste route van ’t Stad.

HIP ZURENBORG

Zurenborg is een trendy wijk in een wat mindere buurt. Ik ben fan van de artificiële Sterrenhemel, gebouwd met ledlichtjes, op de Dageraadplaats. Zeezicht is er een tof café. Leuk ontbijten doe je op de Tramplaats. En een must voor elke toerist is een wandeling door de statige Cogels Osylei. Ongezien mooie huizen !

ROME IN ANTWERPEN

De Carolus Borromeuskerk op het Hendrik Conscienceplein is een romantische, ingesloten plek met fontein en bomen. Ja, ik speel weleens toerist in eigen stad en ga al eens een kerk binnen.

PERFECTE DAG

Mocht ik een toerist mogen rondleiden, zou ik starten met een ontbijt aan de Schelde op Linkeroever, met uitzicht op de skyline van Antwerpen. Daarna keren we onder water door de voetgangerstunnel terug, voor een wandeling langs mijn favoriete plekken : de Vrijdagsmarkt, het Hendrik Conscienceplein, de Hoogstraat. Nadien wat shoppen en een kop koffie in de Caffènation op Hopland. Dineren doen we in Bar 2 (Vrijdagsmarkt) waar ze old-school Amerikaanse hamburgers serveren, of bij Pasta Hippo (Oude Koornmarkt), Lollapalooza (Pelgrimsstraat) of met een grote groep richting Mie Katoen, een fonduerestaurant stampvol boekenkasten (Mie Katoen). In de zomer pikken we nog een film mee aan de kaaien, of gaan we iets drinken in de Zomerbar.

CADEAUTJES KOPEN

Bij Akotee aan de Melkmarkt of Achter De Maan in de Hoogstraat.

‘S WINTERS

Ga ik naar de Radio Modernfeestjes, of naar het theater in de Monty of Bourla.

KAN BETER

Er zijn te weinig fietspaden in Antwerpen.

DIKKE NEK ?

Antwerpenaren hebben geen dikke nek en zijn niet asociaal. Ik vind het hier een groot dorp, met een heel familiale sfeer.

“Tram 8 heeft, naar mijn mening,de schoonste route van ’t Stad.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content