Carpaccio van sint-jakobsvrucht

© Kris Vlegels

Voor 6

20 verse sint-jakobsvruchten

Voor de

palingcrème

265 g gerookte paling

100 g kippenfond

1el citroensap

Snuifje zout

Mespunt cayennepeper

110 g geklopte room

VOOR DE ALGENVINAIGRETTE

2 el olijfolie

1 tl zeesla, kort gekookt

1 tl codium

1 tl roodhoorntjeswier

Sap van een halve limoen

1 dl dashibouillon

Fleur de sel

Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes.

Mix de gerookte paling gedeeltelijk glad met de fond, het citroensap en de cayennepeper. Spatel de geklopte room door het mengsel.

Kook de zeesla kort tot beetgaar, snijd de overige algen op het laatste fijn en meng alles.

Verdeel onder aan de schotel de crème van gerookte paling en beleg met de coquilles. Overgiet met de vinaigrette van algen en bestrooi met fleur de sel. Rasp er tot slot wat verse limoen over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content