Carpaccio van sint-jakobsvrucht
Voor 6
20 verse sint-jakobsvruchten
Voor de
palingcrème
265 g gerookte paling
100 g kippenfond
1el citroensap
Snuifje zout
Mespunt cayennepeper
110 g geklopte room
VOOR DE ALGENVINAIGRETTE
2 el olijfolie
1 tl zeesla, kort gekookt
1 tl codium
1 tl roodhoorntjeswier
Sap van een halve limoen
1 dl dashibouillon
Fleur de sel
Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes.
Mix de gerookte paling gedeeltelijk glad met de fond, het citroensap en de cayennepeper. Spatel de geklopte room door het mengsel.
Kook de zeesla kort tot beetgaar, snijd de overige algen op het laatste fijn en meng alles.
Verdeel onder aan de schotel de crème van gerookte paling en beleg met de coquilles. Overgiet met de vinaigrette van algen en bestrooi met fleur de sel. Rasp er tot slot wat verse limoen over.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier