stil en roerloos (1)

Bij het lezen van “A la limite” in Weekend Knack nr. 25 van 21 juni werd ik stil van bewondering voor Annemie en haar mama. Ik blijf echter niet roerloos: de vlaamse gemeenschap moet reageren als de Vlaamse Gemeenschap verstek laat gaan. Daarom spoor ik iedereen aan om te doen zoals ik: kopieer het artikel, markeer de zes laatste zinnen van de tweede paragraaf op blz. 18 en stuur het naar de Vlaamse Gemeenschap, Vlaams Fonds, Sociale integratie van personen met een handicap, Sterrenkundelaan 30, 1210 Brussel.

Ik wens Annemie en haar mama nog heel veel goede moed en binnenkort de zo noodzakelijke persoonlijke begeleider.

Christiane Wauters, Boortmeerbeek.

stil en roerloos (2)

Ik werd niet alleen stil en roerloos bij het lezen van het interview met Annemie. Levensverhalen zoals deze doen me nog sterker geloven in de noodzaak van een wetgeving die recht geeft op een persoonsgebonden budget voor personen met een handicap.

“Ik leef, op een andere manier, maar ik wil leven”, zegt Annemie. Doorzetten is belangrijk, de moed behouden is een andere zaak. Zowel voor Annemie als voor haar directe omgeving.

Dit ondersteunen is onze taak!

Ann De Martelaer, Vlaams Volksvertegenwoordiger, Pellenberg.

stil en roerloos (3)

Graag had ik geweten hoe het komt dat een schoolkind met het syndroom van Down wel een assistentiebudget van de Vlaamse Gemeenschap voor het betalen van een persoonlijk begeleider toegewezen krijgt en iemand als Annemie niet. De fundamentele oneerlijkheid van dergelijke beslissing zou alle verantwoordelijken – van de minister tot de laagste ambtenaar – geen nacht, geen uur, geen minuut, geen seconde zielerust mogen gunnen.

De ongelooflijke helderheid van geest, de immense moed en realiteitszin van Annemie, haar sterkte en kwetsbaarheid steken schril af tegen dit onrustbarend bewijs van welke onpersoonlijke mallemolen de bureaucratie in dit landje vertegenwoordigt, om dan nog te zwijgen over corruptie en vriendjespolitiek.

Met diep respect en zonder een zweem van sensatie geschreven, met prachtig en discreet fotowerk aangevuld, kan dit artikel in de categorie ‘human interest’ enkel als perfect omschreven worden.

Nadine Verheuen (e-mail).

stil en roerloos (4)

Graag wil ik Annemie Struyf feliciteren met haar verslaggeving over ‘Stil en roerloos’ en ‘Op 56 al dement’ (Weekend Knack nr. 19 van 10 mei). Dit zijn volgens mij getuigenissen die naar het hart grijpen en waaraan mensen, bij wie het even iets minder goed gaat, een boodschap hebben.

Dank!

Toni Winten, Genk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content