Boterham met zeewierhummus en gerookte haring

1 pot gekookte kikker-erwten (ca 350 g)

3 el gedroogde

zeeslavlokken

1 klein teentje knoflook

2 el tahin (sesampasta)

sap van 1/2 citroen

1 el norivlokken

Snufje komijnpoeder

Snufje chilivlokken

2 el extra vierge olijfolie Zeezout

4 sneden desembrood

200 g filets van gerookte haring (of gerookte makreel, heilbot of forel…)

1 handje gekookte

edamame of doperwten

Klein stronkje broccoli, fijngehakt

4 radijsjes, in dunne

plakjes

Verse citroenmelisse of dille

Eetbare bloemetjes

Geroosterd sesamzaad

Giet de kikkererwten af en doe ze in een keukenmachine Voeg de zeeslavlokken, knoflook, tahin, citroensap, norivlokken, komijn en chilivlokken toe en meng alles in de keukenmachine tot een gladde hummus. Schraap zo nodig tussentijds het mengsel van de randen van de mengkom, zodat alles goed fijn gehakt kan worden. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe om de gewenste romigheid te krijgen. Breng op smaak met zeezout.

Besmeer de sneden brood royaal met hummus en beleg ze met de vis, boontjes, broccoli en radijs. Decoreer met verse kruiden, eetbare bloemetjes en sesamzaad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content