
Boterham met zeewierhummus en gerookte haring
1 pot gekookte kikker-erwten (ca 350 g)
3 el gedroogde
zeeslavlokken
1 klein teentje knoflook
2 el tahin (sesampasta)
sap van 1/2 citroen
1 el norivlokken
Snufje komijnpoeder
Snufje chilivlokken
2 el extra vierge olijfolie Zeezout
4 sneden desembrood
200 g filets van gerookte haring (of gerookte makreel, heilbot of forel…)
1 handje gekookte
edamame of doperwten
Klein stronkje broccoli, fijngehakt
4 radijsjes, in dunne
plakjes
Verse citroenmelisse of dille
Eetbare bloemetjes
Geroosterd sesamzaad
Giet de kikkererwten af en doe ze in een keukenmachine Voeg de zeeslavlokken, knoflook, tahin, citroensap, norivlokken, komijn en chilivlokken toe en meng alles in de keukenmachine tot een gladde hummus. Schraap zo nodig tussentijds het mengsel van de randen van de mengkom, zodat alles goed fijn gehakt kan worden. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe om de gewenste romigheid te krijgen. Breng op smaak met zeezout.
Besmeer de sneden brood royaal met hummus en beleg ze met de vis, boontjes, broccoli en radijs. Decoreer met verse kruiden, eetbare bloemetjes en sesamzaad.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier