Borrelen met bubbels

Foodjournaliste Barbara Serulus en illustrator Elise van Iterson brengen een boek uit over gefermenteerde frisdranken.

voor 1 liter

1 l water, 10 g gedroogde hibiscusbloemen, sap van 1 citroen, 60 g suiker,

2 el wei

Bereiding

“Deze frisse hibiscussoda is eenvoudig te maken en kan niet mislukken. De makkelijkste manier om thuis aan wei te raken is om yoghurt te laten uitlekken en de wei op te vangen. Schep wat yoghurt in een koffiefilter en plaats die boven op een kop.

Breng het water aan de kook. Voeg de hibiscusbloemen toe en laat 5 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Meng de suiker eronder en laat afkoelen.

Zeef de bloemen uit de gezoete thee. Doe de thee samen met de wei in een glazen pot. Dek af met een handdoek en een elastiekje en laat fermenteren op kamertemperatuur tot het mengsel bruist. Het helpt om elke dag eens goed te roeren.

Eens het mengsel bruist, laat je het nog twee dagen verder fermenteren tot je de smaak lekker vindt. Hoe langer je wacht, hoe frisser en minder zoet de smaak zal worden. Bottel in flessen en laat nog 24 uur op kamertemperatuur staan om bubbels op te bouwen in de fles. Bewaar daarna in de koelkast.

Bruis (17,99 euro),  Bis Publishers.
Bruis (17,99 euro), Bis Publishers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content