Boetiek keramiek

Het betere boetseerwerk. Twee nieuwe namen. Beiden hebben al een andere carrière achter de rug en maken nu hun handen vuil.

1 / Anne-Sophie Moors

Een van de twee helften achter het Antwerpse architecten- bureau Moorsjacobs. Het keramiekwerk van Anne-Sophie begon als een folieke, maar intussen zit de ontwerpster al drie jaar verder in haar studies keramiek aan de Academie in Antwerpen en zoekt ze steeds meer de grens op tussen gebruiksvoorwerp en kunst.

Eind vorig jaar organiseerde ze Klei + Brood, onder de slogan ‘gebroken wit, gebakken op zondag’, een pop-upbakkerij met niet alleen brood, maar ook keramiek in de rekken. Ze kleurt buiten de lijntjes, bijna letterlijk, want haar laatste ontwerpen nemen steeds grilliger vormen aan. Onze raad: nú verzamelen voor ze (internationaal) doorbreekt.

Te koop bij St. Vincents in Antwerpen, of rechtstreeks via Instagram @anne.sophie.moors, dit ‘self- contained island’ kost 275 euro.

2 / Sigrid Volders

Vier jaar geleden, tijdens een workshop met vrienden, ontdekte visagiste Sigrid Volders een verslavende interesse voor klei. De uit de hand gelopen hobby werd intussen een halftijdse passie die ze Clay Club doopte. Typerend voor haar keramiek is haar onderzoek naar een subtiel kleurenpalet in combinatie met het juiste glazuur. Eind april lanceert Volders een serie van 16 unieke borden die ze maakte voor de Antwerpse Atelier Solarshop.

Haar tea ware kun je online bestellen bij bonjoursupermarket.com, meer info via Instagram @clay.club

Boetiek keramiek

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content