Londen ontdekken begint vanuit de zetel. Wij verzamelden wat u kunt downloaden, lezen en bekijken om in de mood te komen van uw trip.

Cinema Londen Vijf films om alvast in the mood te raken.

BLOW UP

Michelangelo Antonioni, 1966.

Een kunstige kijk op het Swinging London van de sixties. Het tennisplein uit de eindscène vindt u overigens aan het Maryon Park in Charlton.

THE KING’S SPEECH

Tom Hooper, 2010.

De meest recente uit het lijstje. Het koninklijke Londen vóór de Tweede Wereldoorlog, ideaal voor Oscarliefhebbers.

28 DAYS LATER

Danny Boyle, 2002.

Oké, niet bepaald een film om in de stemming te raken, maar de Londense landmarks in een apocalyptische leegte – op de zombies na – zullen u bijblijven als u straks over Oxford Street stapt.

LOCK STOCK AND TWO SMOKING BARRELS

Guy Ritchie, 1998.

Van Stables Market in Camden tot de gure stegen van Shoreditch : Guy Ritchie blijft een van Londens beste achterbuurtregisseurs.

NOTTING HILL

Roger Michell, 1999.

Een wel erg melige kijk op de hoofdstad (zie ook : Love Actually uit 2003) maar in al zijn klefheid nog wel genietbaar én prima om vrouwlief alvast enthousiast te maken.

Like a local

Dat u de Tower Bridge en Tate Modern niet mag overslaan, kan elke touroperator u vertellen. Waar u echter de beste cocktails drinkt, het goedkoopst naar de film gaat of een midnight curry kunt halen, weten enkel echte Londenaars. Spotted By Locals is een on-lineplatform waar de lokale bevolking van ’s werelds grootste steden hun tips en geheime adresjes uit de doeken doen. Bloggers nemen u op sleeptouw langs de hipste koffiebars, de leukste festivalletjes en de gezelligste vintagewinkels van bruisend Londen. Omdat u niet de hele avond achter de computer wilt zitten, heeft Spotted by Locals ook een downloadstadgids en een applicatie voor de iPhone uitgebracht.

www.spottedbylocals.com

Goed om weten

1. Het gratis magazine Le Cool geeft elke vrijdag tickets weg op zijn facebookpagina voor de coolste evenementen en hotspots in Londen.

2. Tkts in Leicester Square en het Brent Cross Shopping Center bieden goedkope theaterkaartjes aan voor West End-voorstellingen van dezelfde dag.

3. Van St. Pancras Station is het maar tien minuten wandelen naar The School of Life. Dat is een kleine boekwinkel met ruimte voor workshops en lezingen, waar de kwalen van het moderne leven op een frisse en vernieuwende manier behandeld worden.

(GZ); (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content