Bijna weg

Penélope Cruz in 'Todo sobre mi madre'. © GF

Barcelona kun je al beginnen proeven vanuit de zetel. Wij verzamelden wat u kunt downloaden, lezen en bekijken om in de mood te komen van uw trip.

Geen plek ter wereld waar u meer kans hebt om een scam artist of gauwdiefkunstenaar te bewonderen dan op Las Ramblas. De vijf beste oplichters- en diefstaltrucs.

Cinema Barcelona Vijf films om alvast in de sfeer te komen.

VICKY CRISTINA BARCELONA.

Woody Allen, 2008.

Over hoe een stad een vrouw kan veroveren. Woody Allen laat Barcelona het verleidingswerk doen. TODO SOBRE MI MADRE.

Pedro Almodóvar, 1999.

Alleen al voor de adembenemende nachtelijke beelden van de Sagrada Familia. Almodóvar toont dat hij niet louter een Madridfilmer is.

L’AUBERGE ESPAGNOL.

Cédric Klapisch, 2002.

Barcelona, Erasmus- style. Onderhoudend filmpje over de avonturen van zes studenten langs de hot spots van Barca. THE PASSENGER.

Michelangelo Antonioni, 1975.

Meer dan een kwartier Barcelona zit er niet in Antonioni’s klassieker, maar een beter beeld van de stad vóór de Olympische transformatie gaat u niet vinden. BIUTIFUL.

Alejandro González Iñárritu, 2010.

Javier Bardem neemt u mee waar tourbussen niet durven komen. Vrolijk zult u er evenwel niet van worden.

íAl Ladron !* (*Houd de dief !)

1. BALLETJE-BALLETJE.

Een klassieker. Vermijd vijftig euro kwijt te spelen en negeer iedereen op straat met drie bekertjes of luciferdoosjes en een balletje. De winnende mensen voor u zitten mee in het complot. 2. DANSENDE STRIPFIGUREN

Bespaar u een teleurstelling : de op muziek dansende figuurtjes uit The Simpsons springen niet op en neer als u ze thuis zelf probeert. Tenzij u ze met visdraad op en neer trekt zoals de oplichters van Las Ramblas uiteraard. 3. DUIVENSTRONT

U voelt plots duivenstront in uw nek, een vriendelijke omstaander helpt u met afvegen, ondertussen gaat zijn collega met uw portefeuille aan de haal. Goed bedacht, dat wel. 4. MESSI !

Een groep voetbalfans danst zich een weg naar u op de tonen van ‘Barcelona ! Barcelona ! Messi !’ en neemt u mee in hun gejoel. Let op voor de feestvreugde : ondertussen proberen ze uw portefeuille te stelen. In vroegere voetbaltijden ook wel ‘de Zidane’ genoemd. 5. PRIJZIGE DRANKJES

Op zich een legale vorm van oplichting. Wees op uw hoede in de cafés of tapasbars langs de Ramblas, hoe goedkoop het er ook uitziet op de menukaarten. U betaalt u blauw aan het broodmandje, literglazen

cola of de service.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content