Bestaat de vrouwelijke touch?

Loewi Monbaliu © GF

Loewi Monbaliu (25) is fitness-influencer en mede-

oprichtster van het online sportplatform Livin’Toned. Op Instagram promoot ze krachttraining, mentale gezondheid en een antidieetcultuur.

“In de fitness zie ik vaak mannen die een te groot ego hebben om hulp te vragen en oefeningen daardoor verkeerd uitvoeren. Vrouwen daarentegen voelen zich in een sportzaal minder zelfverzekerd, zeker als ze krachttraining willen doen. Net door die onzekerheid zijn ze vaak beter voorbereid dan mannen. Ik wil daarop inspelen en vrouwen begeleiden in hun zoektocht naar welke training hen zowel mentaal als fysiek sterker kan maken.”

@loewwi en @livintoned

Evelien Swiers (32) is de beloftevolle chef van restaurant Jacqueline in Boechout.

“Ik kook graag met de beste en meest duurzame ingrediënten die ik op een creatieve manier uitwerk, met verrassende smaakcombinaties, zonder al te veel kitsch. Maar een vrouwelijke aanpak zou ik dat niet noemen. Het heeft eerder met mijn persoonlijkheid te maken. Wel maak ik het graag gezellig in het restaurant dat ik samen met mijn vriend uitbaat. Of vrouwen meer talent hebben voor gezelligheid dan mannen weet ik niet, maar in mijn relatie klopt het wel. Mijn vriend Raf blinkt dan weer uit in gasten ontvangen.”

restaurantjacqueline.be

Charlotte Brys (35) is psycholoog, gerontoloog en psychotherapeut en werkt in de ouderensector. Ze is oprichter van Chartoloog, een psychologische dienst voor ouderen.

“In mijn sector is het belangrijk om goed te kunnen luisteren en daarnaast zacht en empathisch te zijn. Hoe ouder iemand wordt, hoe meer veranderingen er plaatsvinden in zijn of haar leven. Als hulpverlener moet je ruimte creëren om de oudere te laten praten over zijn of haar emoties en gevoelens. Dat is volgens mij de vrouwelijke aanpak die zo belangrijk is in deze job.”

chartoloog.be

@chartoloog

Khadija Rejdy (31) is oprichtster van UPOP, een start-up die bedrijven klaarstoomt voor de toekomst door met hen een diverse, inclusieve werkplek te creëren waar werknemers zichzelf kunnen zijn. Daarnaast is ze public speaker.

“Meer dan in een vrouwelijke aanpak geloof ik in een menselijke aanpak. Waar open en eerlijk communiceren centraal staat, iedereen zichzelf kan zijn en persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd wordt. Vaardigheden als empathie en menselijk leiderschap zijn belangrijke eigenschappen voor de bedrijven van morgen.”

khadijarejdy.com, upop.be @upop.be

Evelien Swiers
Evelien Swiers© GF
Charlotte Brys
Charlotte Brys© INGE KINNET
Khadija Rejdy
Khadija Rejdy© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content