Vrouwen houden van bescheiden mannen, liet het agentschap Belga ons onlangs weten. Omdat het zomer was zeker en er op dat moment nergens een berm in brand stond en die camion voor de deur van de Navo ook al niet wilde ontploffen. Wat de bewering niet minder waar maakte overigens. Neem nu Hugh Grant, de man die in het bewuste artikeltje als een schoolvoorbeeld van bescheidenheid en zelfrelativerende humor fungeert. Laat ik die nu ooit geïnterviewd hebben. In Hotel du Cap in Antibes nog wel. Mooi weer en al, en Grant in bermuda en openhangend lichtblauw hemd en met die weerbarstige lok in één oog. En voor de rest zijn harkerige, zeer Britse zelf. Meer dan tien jaar later word ik er nog glazig van.

Grappig was hij vooral toen hij een week later in Los Angeles gearresteerd werd voor het engageren van ene Divine Brown voor orale diensten. In een witte BMW convertible op Sunset Boulevard, hoe bescheiden kan een man zijn in zijn verzuchtingen ? “I’m not one to go around blowing my own trumpet”, zei hij achteraf bij Jay Leno. Nee, dat had Ms Brown voor hem gedaan, wat haar tot de beroemdste hoer ter wereld én miljonair maakte.

Maar waarom het altijd zo ver gaan zoeken ? In mijn onmiddellijke omgeving, wat zeg ik, in ons eigenste Brussels Media Center loopt nog zo’n toonbeeld van bescheidenheid rond. “Niet té slim, niet té leuk en graag gladde benen”, zo vatte het maandblad Feeling in het augustusnummer de mening van een expertspanel inzake vrouwelijke aantrekkelijkheid samen. Natuurlijk mocht daarin ook collega Dirk Draulans – wetenschapper, auteur, allround mediafiguur, van allerlei slagvelden thuis – niet ontbreken. “Ik ben zelf nogal een slimme, dat kan vrouwen intimideren”, wist Dirk. “Laten we stellen dat enige intelligentie niet noodzakelijk is, maar dat het wel helpt.” Zo grootmoedig, zo tolerant, voor mijn geestesoog passeren spontaan een aantal van Draulans’ ex-lieven die zich graag in deze omschrijving zullen terugvinden.

En dan heb ik het nog niet over Mark Eyskens gehad. In Humo onlangs : “Margaret Thatcher was geen groot intellectueel, ze had een diploma scheikunde of zo. Maar ze rook wel altijd fris.” Waar maken wij ons eigenlijk zorgen over, dames ? Als wij proper op ons eigen zijn en op tijd en stond de ladyshave hanteren, is alles dik in orde. Een theorie die dubbel en dik bevestigd wordt door weer een ander recent bericht, dit keer uit het blad Bodytalk. “Man raakt oververhit van élke vrouw.” Wat bleek namelijk uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen ? Zet een kerel in een kamer, stuur een onbekende vrouw binnen en lap, zijn testosterongehalte stijgt met zo’n acht procent, ongeacht het uiterlijk van de vrouw. Laat ik het aanschouwelijk maken : Tom Barman zit rustig z’n sudoku in te vullen en La Esterella komt binnen. Prompt slaat z’n hormoonmeter uit en komt er een potje jammen van. Kan het simpeler ? Mannen… Ze zijn zo lief, mevrouw.

Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content