Benedict, Noordwijk, Nederland uitgetest door Ellen De Wolf

© Frederik Vercruysse

Waarom boeken? Benedict biedt het beste van twee werelden: de vrijheid van een vakantiehuis én de luxe en extraatjes van een boetiekhotel. Verwacht echter geen klassieke hotelservices. Er is geen receptie, restaurant of iemand die je koffers naar boven brengt. Wel een ‘fictieve gastheer’ die je voorziet van een persoonlijke toegangscode en je verblijf begeleidt, als je dat wenst.

Uitbaters: een projectontwikkelaar en zijn vrouw, die haar topjob in de corporate finance opzegde om met dit apartmenthotel haar droom te realiseren.

Aantal kamers: er zijn 24 appartementen, geschikt voor twee tot zes personen. Vier appartementen hebben twee of meer slaapkamers, acht hebben één slaapkamer en een bedstee, enkel geschikt voor kinderen tot twaalf jaar.

De sfeer: de appartementen – elk met een eigen terras, salon en kleine keuken – zijn verdeeld over twee gerestaureerde villa’s uit 1904. Het interieur is ontworpen door Paul Linse van Studio Linse, die ook het Royal Opera House in Londen en het Amsterdamse Rijksmuseum op zijn cv heeft staan. Zijn opdracht: creëer een home-away-from-home die rust en luxe uitstraalt. Geen televisies tegen de zachtgrijze muren dus, wel zorgvuldig gekozen kunst en supersnel internet. Het servies is van Piet Boon voor Serax, het bedlinnen van sneeuwwit Egyptisch katoen. Hier is alles aanwezig voor een ontspannen verblijf.

Benedict, Noordwijk, Nederland uitgetest door Ellen De Wolf
© Frederik Vercruysse

Super-de-luxe: water, koffie van de Espressofabriek en een karton Hollandse melk zitten in de prijs begrepen en een ontbijtmand (tegen betaling) met heerlijke streekproducten staat op het afgesproken moment voor je deur. Fietsen huren, een uitstap plannen of een privéchef uit Amsterdam laten komen: met een online aanvraag of whatsappje regelt de fictieve gastheer alles voor je.

De buurt: Noordwijk ligt in het Nationaal Park Hollandse Duinen, een natuurlijk erfgoed dat bekendstaat om zijn duinen, bossen, bloemenvelden en zijn dertien kilometer aan ongerepte stranden. Wie het penthouse huurt, heeft tijdens de lente zowel zicht op zee als op de tulpen. Toch nood aan wat cultuur? Universiteitsstad Leiden is maar twintig minuten rijden.

Appartement voor 2 personen vanaf 225 euro per nacht. benedictnoordwijk.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content