Ligging : even buiten het centrum I Sfeer : modern op de benedenverdieping, boven wat stijlloos I Reistijd : vijf kwartier rijden van Brussel I Prijs : correct.

We waren op het Living Hotel afgekomen omwille van de mooie foto’s in de fraaie brochure. Maar de eerste indruk valt een beetje tegen : het is al donker als we in Chaudfontaine over een klein brugje draaien tegenover het casino, en we merken meteen dat het restaurant van het hotel er verlaten bijligt. Er zit wel een leuke streep licht achter de bar, maar bepaald gezellig is het niet.

De kamer van op de foto blijkt de enige die geheel gemoderniseerd werd. En is vanavond natuurlijk jammer genoeg bezet. We nemen dus één van de 32 andere, en staan ineens in een heel ander soort realiteit. Die kamer blijkt wel correct, zonder meer. Niet ongezellig, maar evenmin gezellig. Wit met donkergroen meubilair, eenheidskoek. Opwindend is anders. Maar het bed is uitstekend, het beddengoed en het dekbed eveneens. En eigenlijk valt er niet eens zo gek veel op de kamer aan te merken. Behalve dat ze karakter mist.

Nochtans kan het hotel, ooit Palace Hotel, terugblikken op een fraai verleden. Alleen is het wat te vaak van eigenaar gewisseld. En de reputatie werd steeds minder. Drie jaar geleden boog Philippe Baelus, de man achter het gerenommeerde Luikse restaurant Le Bruit qui Court, zich over de plek en begon aan een gedurfd reddingsplan. Dat nam ruim twee jaar in beslag. Het resultaat kunnen we de volgende ochtend bij het ontbijt even bekijken. Het restaurant is resoluut modern van snit en echt wel de moeite waard. De inrichting is er verfrissend en het geheel ligt er een stuk eleganter bij dan we hadden verwacht. In de aanpalende ruimte is de tweeënhalve meter brede moderne open haard een blikvanger geworden. Zeker in een voor de rest wat uitgestorven Chaudfontaine.

De financiële directeur schuift even mee aan tafel om uitleg te geven, terwijl we van de broodjes en croissants proeven en ons een glas fruitsap uit de doos uitschenken. Uit het gesprek blijkt dat de opdrachtgever er wat al te enthousiast tegenaan gegaan is, en dat heeft handenvol geld gekocht. Het is even wachten op de echte renovatie van de kamers. Die kan elk moment gaan beginnen, al staat het niet vast of dat nu in pakketjes van twee, drie of vijf kamers zal gebeuren. We willen graag concluderen dat het er allemaal wel in zit, het moet er alleen nog uit komen.

TIP

Sourceorama, een educatief project gewijd aan het water van Chaudfontaine. De thermen.

Info

Living Hotel telt 34 kamers die tegen honderd euro voor een tweepersoonskamer worden verhuurd, inclusief de ontbijten.

a

Living Hotel, Esplanade 2, 4050 Chaudfontaine, 04 239 60 60, www.livinghotel.be

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content