Ligging : in het stadscentrum | Sfeer : hedendaags interieur | Reistijd : een half uur rijden van Brussel | Prijs : te duur voor wat het is

Gedurende de vijf jaar dat we op pad zijn, op zoek naar een kleinschalig, gastvrij onderkomen voor de nacht, is het B&B-fenomeen op een onvoorstelbare manier geëvolueerd. Noem het een verbreding maar tegelijkertijd ook een wildgroei. We hebben veel professionalisering zien ontstaan, maar ook veel nonchalance. Of gemakzucht, zoals vannacht in Antwerpen, waar we vanaf de tweede verdieping op de Marnixplaats uitkijken. We logeren er in een van de drie Miauwsuites, op dezelfde plek waar ooit een benzinestation werd uitgebaat.

We beschikken er over een zeer ruime salon, met aan twee zijden grote ramen, een ronde tafel met vier stoelen en zelfs een rudimentair keukentje. Alles is smaakvol ingericht en in zandkleur gezet. In de slaapkamer is het niet anders : twee sobere, massief houten nachtkastjes, een sobere houten bank en een heel degelijk bed.

En toch moesten we bij aankomst even slikken toen een jongeman, Chris genaamd, ons binnenleidde en ons een kaartje in de hand stopte, of veeleer een bonnetje, waarop te lezen stond : you can choose … met twee ontbijt- adressen op. Die van De Biologische Bakker en die van Canal. De jongeman verwachtte blijkbaar dat we ’s morgens in weer en wind door de stad gingen lopen naar een van die adressen om er in ruil voor dat bonnetje een ontbijt geserveerd te krijgen. In Canal is dat bovendien een zeer eenvoudig ontbijt.

Gastvrouw – what’s in a word ? – Analik legt ons later uit dat we eigenlijk in een minihotelletje logeren, en dat ze er in Amsterdam ook nog zo eentje heeft. Dat ze met haar vriendje op de gelijkvloerse verdieping het bedrijf Miauw runt, waar projecten op modegebied uitgewerkt worden, want ze heeft ook nog zelf een modelijn. Er wordt nog wat Engels tussen gegooid, zo van luxury hotel suites en international reservation numbers. Maar daar is een West-Vlaming die 145 euro betaalt voor één nacht niet meteen van onder de indruk.

Om kort te gaan : Analik verbeeldt zich dat ze een rijk uitgerust minihotelletje exploiteert, terwijl wij geloven dat ze gewoon drie appartementen tegen een veel te hoge dagprijs verhuurt. Of zoals ze in Antwerpen zeggen, mé alle Chinezen, mor ni mé den deze.

TIP !

Wandel naar de Oude Koornmarkt 16 (Vlaaikensgang) voor een diner bij Sir Anthony Van Dijck. Naar ons gevoel nog altijd een topper, zowel wat bediening, eten als kader betreft.

Info

Miauw verhuurt drie suites tegen 145 euro, ontbijten inbegrepen. Die worden elders in de stad geserveerd. Weekprijs 750 euro. Weekend (vrijdagavond tot zondagavond) 365 euro. Wie slim is, boekt twee nachten, checkt om 12 uur uit en betaalt 290 euro.

Miauw Suites, Marnixplaats 14, 2000 Antwerpen, 03 24 84 707. www.miauw.com

Door Pierre Darge – Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content