Bazlama

© DIANE HENDRIKX

Voor 6 stuks

150 ml lauw water

11 g droge gist

500 g witte bloem

Snuifje zout

4 el olijfolie

150 ml volle melk

8 el olijfolie

2 kl chilipoeder

2 kl gedroogde oregano

1. Los de gist op in lauw water en zet aan de kant. Meng de bloem met 4 el olijfolie, 150 ml melk, zout en het gistmengsel.

2. Kneed het deeg tien minuten en leg de deegbal in een kom. Wrijf het deeg in met een beetje olijfolie en dek af. Laat het deeg 2 uur rijzen.

3. Meng ondertussen de overige olijfolie met chilipoeder en gedroogde oregano in een kleine kom.

4. Verdeel het deeg in zes gelijke stukken op een werkvlak bestrooid met bloem. Maak voorzichtig balletjes van het deeg en laat ze nog eens 15 minuten rijzen. Rol elke deegbal uit tot een bazlama van 15 cm diameter.

5. Bak de platte broden een voor een op een middelhoog vuur in een antikleefpan zonder vetstof tot het deeg omhoog begint te komen, 2 à 3 minuten aan elke kant ongeveer. Haal de bazlama uit de pan en smeer in met het oliemengsel. Dek de bazlama af met een theedoek en bak ondertussen het volgende broodje.

Tip: je kunt de bazlama ook als durum gebruiken en vullen met lamsvlees, fetakaas en sla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content