Propere haren zijn een goed begin: maak van de nood een deugd en geef je hoofdhuid tijdens het wassen een stevige massage met je vingertoppen. Aveda en L’Occitane hebben shampoos met essentiële oliën en aromachologische eigenschappen. Goed uitspoelen met lauw water, zodat er een verzorgend masker op kan in plaats van de gebruikelijke conditioner. Zo’n masker werkt dieper en vraagt meestal een kwartiertje inwerkingstijd. Net lang genoeg om je benen te ontharen of je lichaam eens een goede scrubbeurt te geven.

2. Hulpstukken

Er bestaan speciale apparaten in de handel, zoals de Bath Spa (4999 fr.) van Babyliss, die met een druk op de knop je bad omtoveren in een jacuzzi. De massagestralen verzachten pijnlijke spieren en verjagen stress. Wie een douche heeft, kan de Aqua-Energizer (cfr. supra) van Daniel Jouvance eens proberen.

Een vorstelijk bad vraagt om iets extra’s, en de keuze is ruim: zoutkorrels (Aveda, Phytomer, Biotherm Aquathermale), bruistabletten ( Shiseido), schuim of olie ( Yon-Ka, Kneipp). Sommige badolies kunnen ook gebruikt worden voor massage ( Lancôme Aromatonic, Lavender Inspirations Rebalancing Bath Oil van Yardley).

3. Reinigen

Terwijl je geniet van je bad kun je ondertussen je gelaat reinigen, met Shiseido’s The Skincare (speciale zeep) bijvoorbeeld. De zachte massage met het bijbehorende borsteltje en de groene bloemengeur zorgen voor totale ontspanning. Overvloedig spoelen met water, waarna je met een zachte peeling dode huidcellen verwijdert. Je huid is nu klaar voor een hydraterend, reinigend, kalmerend, voedend of liftend masker, naargelang de behoefte.

4. Smeren

Eenmaal uit het water is het tijd voor het betere smeerwerk: kies een smeuïge, lekker ruikende crème (van je favoriet parfum, bijvoorbeeld) en wrijf je van top tot teen in. Je voeten zeker niet overslaan: een korte massage van de drukpunten lost de laatste spanningen op en wordt beloond met extra energie.

Voor elke vierkante centimeter van je lichaam bestaat er wel een product. Dus waarom eens geen verstevigende bustegel gebruiken, of je billen op een anticellulitiscrème trakteren?

Benen en voeten zijn vaak gezwollen na een warm bad. Een koude wisseldouche en een verkoelende gel ( Scholl, The Bodyshop, Aveda) verhelpen dat probleem. Een voorzichtige pedicure en manicure – nagels zijn extra broos na al dat watergeweld – maken je nieuwe ik compleet.

Sofie Albrecht / Foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content