1. Inge Grognard speelt met glitters in de make-up voor het defilé van Bernard Wilhelm. 2. Instructies voor de modellen backstage bij Byblos. 3. Dirk Van Saene checkt de kleding van Alissa, Walter Van Beirendonck dubbelcheckt. 4. Giselle wordt opgemaakt bij Byblos. 5. Maggie Rizer voor de show van Sportmax. 6. Na de baby’s is de hond het nieuwe modellenaccessoire. Hier Audrey Marnay bij Byblos. 7 en 9. De tijd doden voor het defilé van Ruffo. 8. Strijken voor het huis Yves Saint Laurent. 10. Modellenonderonsje bij Mariella Burani.

2e dubbele pagina

De trend van de voorbije seizoenen – steil los haar of netjes in een staart samengebonden – doet het nog steeds goed. Maar dit keer waren er veel vlechten te zien en – omdat de slinger heen en weer gaat – zelfs krullen.

1. John Bartlett: de langste vlecht. 2. Yohji Yamamoto: de mooiste vlechten. 3. Lang weggeweest, maar voor Versus terug opgediept: de platte haardrogers met dat wafelijzereffect. 4. Loodzware en dramatische kapsels bij John Galliano. 5. Een heus bloemenboeket bij Dries Van Noten. X. Een discrete vlecht bij BCBG in New York.

6. Ingenieuze constructies bij Gianfranco Ferré. 7. Wilde krullen bij Owen Gaster. 8. Half ingevlochten bij Martine Sitbon.

Kohl

1. Met een mix van eyeliner, kohl en glitters tekende Tom Pecheux een opvallende oogmake-up voor Gucci. 2. Ook bij Chanel gebruikte Dominique Moncourtois kohl en glitters. 3 en 5. Voor de verschillende types – new wavers, Christiane F.-meisjes en snobs – die meeliepen in het defilé van Ruffo werkte Peter Philips met verschillende kleuren kohl: zwart, groen en blauw. 4. Minimale kohl bij Veronique Branquinho. 6. “Smoky eyes”, het handelsmerk van Stephane Marais, hier voor Dries Van Noten.

1 Model, veel gezichten

Het Belgische model Hannelore was in Milaan en Parijs het meisje van het moment. In geen tijd verwierf ze een plaats tussen de supertops (zie ook interview met Hannelore in Mode dit is Belgisch van 8 september). 1. Hannelore (links) samen met Kirstien Pieters, ook al Belgisch, bij Julien MacDonald. 2. Limburgers onder elkaar: Hannelore (liggend) en Inge. 3. Defileren voor Véronique Leroy. 4. Backstage bij Ruffo. 5. Backstage bij Yves Saint Laurent.

Goede smaak

1. Superkorte pony’s bij Ann Demeulemeester: een kleine ingreep met een prachtig resultaat. 2. Origineel en poëtisch: Inge Grognard tekende voor Patrick Van Ommeslaeghe een beige cirkel achteraan de hals. 3. Een scheefgeknipte pony, knalrode lippen en accenten van kohl: klassiek en toch niet. Bij Jerôme Dreyfuss. 4. Een bleke teint en klassiek-rode lippen bij Yves Saint Laurent: altijd mooi.

Show make-up

Op de catwalk worden vaak theatrale kapsels en make-ups getoond met een hoog “don’t try this at home”-gehalte. 5. Onmogelijk om je te vergissen op welk defilé je zat: Lieve Van Gorp liet haar naam onder de ogen van de modellen in kohl schrijven. 6. Mag het iets minder zijn? Een zomerse gouden gloed bij Lainey Keogh. 7. Haarexperimenten bij Junko Koshino.

Details

1. Schetsen van de silhouetten bij Roberto Cavalli. 2. Het make-uppalet van Linda Cantello bij Max Mara. 3. Vaak gezien backstage: teenslippers, hier bij Mariella Burani. 4. Model op leeftijd, bij A.F. Vandevorst. 5. De kledingrekken bij Ruffo. 6. De pruiken bij Chanel. 7. Backstage bij Roberto Cavalli.

VIPS

1. Een zwangere Inès de la Fressange komt samen met haar dochter het publiek groeten. 2. Marc Jacobs backstage bij Louis Vuitton: aan het “mouwvegen” bij de grote baas Bernard Arnault. 3. Een ontspannen Ann Demeulemeester vlak voor het defilé. 4. Camilla Parker Bowles op de eerste rij bij Chloé en dus Stella McCartney. 5. “The Practice”-ster Dylan Mc Dermott en echtgenote bij Betsey Johnson. 6. Onderonsje van Belgische en Nederlandse modejournalisten bij Dirk Van Saene.

Trui Moerkerke / Foto’s Etienne Tordoir en Van Parys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content