Het landelijke dorp Nevele stond niet op de culinaire landkaart tot Sofie D’Hondt en Nicolas Braet hun intrede deden. Het duo volgde marketingstudies en dat helpt wanneer je een nieuw product in de markt wil zetten. Tijdens hun studietijd werd er in de horeca een extraatje verdiend. Sofie en Nicolas kregen de smaak te pakken en openden in Nevele het eet- en praatcafé Kastelijn. Toen zij merkten dat zij de horeca onder de knie hadden, keken ze uit naar een geschikte locatie om met een volwaardig restaurant van start te gaan. Op de Markt van Nevele stond een voormalige bank op een nieuwe bestemming te wachten. Sofie en Nicolas stapten in en lieten het pand verbouwen volgens zelf ontworpen plannen. Van onder het stof verrees Mange-Tout, een gestileerd eethuis met open, elegant gedecoreerde vertrekken rond een centrale bar. Met lage muurtjes afgeschermde zithoeken, zachte bruine en olijfkleurige tinten en een geraffineerde verlichting zorgen voor een ontspannen loungesfeertje. Mange-Tout vult duidelijk een gat in de markt, want het restaurant krijgt volop belangstelling uit Tielt, Gent en Sint-Martens-Latem.

Wij parkeerden voor de deur tussen chique limousines en dure SUV’s. Binnen bracht een meisje ons naar een van de zithoekjes in de buurt van de bar. Wij nestelden ons in comfortabele kuipzetels aan een tafel met beige tafelloper op donker gelakte houten ondergrond. De spijskaart bracht verwondering : de gerechten uit de onvergankelijke Belgische burgerkeuken sluiten niet aan bij de verwachtingen die de hedendaagse omgeving scheppen. De culinaire evergreens vallen blijkbaar nog steeds in de smaak, want in de loop van de avond liep de eetzaal vol. Specialiteiten zijn : garnaalkroketten (13 euro), ossenhaas Rossini (26 euro), lamsnootjes met rozemarijnsaus en groentekrans (23,50 euro) en gebakken kalfszwezerik met seizoengroenten en fantasie van aardappel (26,50 euro).

Wij kregen een nostalgisch blokje vispastei als amuusje, in lange afwachting van rundercarpaccio met schilfers parmezaan en groene kruiden en een dressing van olijfolie, truffelolie, aceto balsamico en te veel frambozenazijn (13 euro). Aan de andere kant van de tafel kwam Nevelse aardappel (12 euro). Op het bord lagen maar liefst drie leeggehaalde knollen, gevuld met een mengeling van aardappelkruim, spek, prei, look en kruiden. Van de beknopte wijnkaart kwam een Babich Marlborough als aangename pinot gris met veel aroma uit Nieuw-Zeeland (24 euro). Er volgden twee verschillende hoofdgerechten : tongrolletjes in een klassieke wittewijnsaus met garnalen, blokjes tomaat, geserveerd met drie (grote) toefjes hertoginnenaardappelen van opgespoten aardappelpuree met eidooiers en boter (19 euro) en een ferm stuk verse kabeljauw, in de oven bereid onder korst van broodkruim en opgediend met quenelles van knolselderpuree en coulis van tomaat (22 euro).

Omdat de porties in Mange-Tout allesbehalve krenterig zijn, sloegen wij het nagerecht over.

Keuken : 7 i Decor : 7,5 i Comfort : 7 i service : 6,5 i Prijs/kwaliteit : 7

JONG & KLASSIEK

Kristof Lassuyt is de chef-kok. Hij studeerde aan Ter Groene Poorte, ging aan de slag in La Pomme d’Or in Oudenaarde, in de Waterhoeve in Merendree en in Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem. Kristof is slechts 26 jaar oud en kookt klassiek als een chef van 50 jaar. Zijn bereidingen zijn eerlijk en hebben smaak en worden gewaardeerd door het gezapige publiek uit de omliggende villadorpen.

Info

Restaurant MANGE-TOUT

Markt 1, 9850 Nevele 09 385 99 10

Middaglunch 12,50 euro, maandmenu’s 45 en 55 euro.

Gesloten op maandagavond, donderdag- en zaterdagmiddag.

www.restaurant-mange-tout.be

Pieter Van Doveren / foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content