Aanbod

La Petite Merveille in Durbuy is een buitensportterrein van dertig hectaren met allerlei activiteiten die avontuur en ontspanning combineren. Het terrein is erg populair bij jeugdorganisaties, verenigingen, vriendengroepen en bedrijven, die er sportdagen en -weekends organiseren. Inspanning brengt immers niet alleen ontspanning, maar draagt ook bij tot teambuilding. Het aanbod van LPM is ruim: mountainbiking, boogschieten, obstakelpiste, avontuurlijke hangbruggen, rotsklimmen en -afdaling, kajak, speleologie, paardrijden en de gevreesde death ride.

Onze bevindingen

Bij aankomst op het terrein moeten we meteen over de Indiana Jones-brug over de Ourthe. Een kleine moeite, maar het gewiebel maakt sommigen behoorlijk nerveus. Aan de overkant worden we onthaald door de perfect tweetalige en gebrevetteerde monitoren. Ze hijsen ons in helm en harnas – gordels rond het middel die later nodig zijn voor het bevestigen van kabels – en controleren zorgvuldig of we alles goed en veilig aantrekken. De eerste activiteiten zijn “zacht”: mountainbiken op een parcours van kleine heuvels en smalle planken (wie wil kan een echte bosrit reserveren), boogschieten en bosbasketbal. In geen enkele activiteit blinken we uit, maar de groepsfeer zit er goed in. We hebben kleine teams gevormd en strijden tegen de anderen. Het echte werk begint met de obstakelpiste, een parcours van stalen kabels en balken die boomstammen verbinden. Vanop de grond legt een begeleider eerst alle veiligheidsvoorschriften en etappes uit. Hij benadrukt dat je het harnas steeds moet verbinden met de veiligheidskabel boven je hoofd. Het parcours lijkt een makkie, maar is hoog boven de grond, bedenk ik snel. Over de kabels en balken lopen gaat nog, het Tarzan-achtige touw waaraan ik naar de overkant moet zwieren is andere koek. De begeleider telt af en dan komt het er toch van. Na aan een kabel in het hangnet te glijden, kom ik blij weer naar beneden. Tijd voor de broodjeslunch in open tenten.

’s Namiddags is er de afdaling van een rots van 28 meter hoog, voorafgegaan door een klim langs vervaarlijk gladde weggetjes en kabelbruggen. De begeleiding is goed en deskundig: in een mum van tijd leren we het touw te vieren en naar beneden te komen. Er kan niets misgaan, dankzij een tweede begeleider die de touwtjes stevig in handen houdt. Dé sensatie is de death ride: een afdaling aan een kabel vanop 65 meter. Iedereen slaakt een kreet tijdens de adembenemende vlucht.

We besluiten de dag met een raftingtocht van 8 kilometer. Alle roeiwerk ten spijt, komt mijn team als laatste aan. Tot overmaat van ramp beland ik bij het aanmeren in de Ourthe. Gelukkig zijn er op de aankomstplaats, sportherberg La Renardière, douchecellen en omkleedruimtes. De inspanningen laten de groep moe maar voldaan achter. De door LPM georganiseerde barbecue in restaurant La Passerelle is dan ook een gepast einde voor een geslaagde dag.

Prijs

Adventure-tocht (3 uur, exclusief kayak/rafting en barbecue): 850 fr. per persoon, alles inbegrepen. Op aanvraag ontvangt u aangepaste prijzen voor (zelf in te vullen) weekend-, dag- en seminarieformules. Indien gewenst, regelt LPM overnachtingen, lunches en avondmalen.

LPM, Rue du Comte Théodule d’Ursel 51, 6940 Durbuy, Tel. 086/21.16.08.

Wim Denolf / Foto: Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content