Het aanbod

Soll Cress is een middelgroot (42 kamers) familiehotel (al 31 jaar) op 500 meter van het strand in Koksijde. Zo’n vier jaar geleden begon de familie aan de uitbouw van het aqua-fit-o-center Acacia, gebaseerd op de aromatherapie enerzijds en de principes van Dr. A. Vogel anderzijds. In zekere zin logisch, want dit zijn twee materies waarin André Vandamme, pater familias, zich al jarenlang verdiept. Geheel in de lijn van de familietraditie staat de gepersonaliseerde aanpak centraal: privé-sauna, individueel bubbelbad, fitness onder begeleiding (alleen tijdens de wintermaanden) al dan niet gecombineerd met massage met etherische oliën; algen-, modder- of leempakking. Je hoeft bovendien niet per se hotelgast te zijn om een kuurdag te boeken, met keuze uit antistress, zalig gevoel, weerstand, staying fit of relax.

Onze bevindingen

In deze overstresste tijden vóór het afsluiten van de Weekend Knack Mode Special is de spanning op de redactie te snijden. Wij dus naar Soll Cress voor een moment van rust. Sofie Vandamme verwelkomt ons met een kop koffie en troont ons vervolgens mee naar het kuurgedeelte van het hotel. Vanop de trap hebben we een schitterend zicht op het lonkende zwembad. “De temperatuur is 30°C en in de zijmuur zitten Multi Jet Streams“, wijst ze. Maar wij lopen door naar de privé-sauna: een aparte ruimte waarin naast de sauna ook twee bubbelbaden zijn ondergebracht. “Welke olie wil je?” vraagt Sofie. En als ze mijn blik ziet: “We gebruiken onze eigen oliën die speciaal voor ons zijn samengesteld en geproduceerd worden in Frankrijk. Alleen op deze manier kunnen we garanderen dat het echte etherische oliën zijn en geen synthetische producten.” Versterkend, ontspannend, zuiverend… Na enige aarzeling kiezen we voor antistress in de sauna en een bubbelbad met olie van zeealgen. En dan hebben we het rijk voor ons alleen, twee uur lang: een zaligheid die je in een gewone sauna niet kent. De sauna is heet, maar niet té, en vult zich met een voor mij ondefinieerbare geur – bij navraag blijken de hoofdbestanddelen lavendel en bergamot te zijn. De koude douche is verfrissend – al mocht hij voor mij nog iets kouder zijn en wat krachtiger sproeien. Maar vooral de jacuzzi vind ik geweldig: helemaal alleen in zo’n kuip liggen met borrelend water. Geen gezeur met andere mensen die er per se nog bij willen, al zit het bad vol. Pure luxe en genieten. En zoals altijd: de tijd gaat te snel. Op de massagetafel blijkt echter dat de stress mij stevig in zijn greep heeft. Terwijl ik me overgeef aan de ritmische bewegingen, betrap ik mezelf erop dat ik mijn kaken op elkaar klem. De bevestiging laat niet lang op zich wachten als Inge, de masseuse, me vertelt dat de spieren in mijn nek en schouders helemaal vastzitten. Neemt niet weg dat ik veel ontspannener van de tafel stap, in een geurenwolk die mij de rest van de dag blijft vergezellen.

Prijs: voor de antistress-kuur (sauna, aromabad, massage) betaal je 2200 fr. Andere kuren variëren van 590 tot 2800 fr. Een volledige A. Vogel-Herbrondag (4900 fr./persoon) omvat naast sauna en bubbelbad ook de verzorging van gelaat, handen en voeten, een volledige massage, een lunch, en een geschenk voor thuisverzorging. Behandelingen à la carte zijn ook mogelijk: massage van het lichaam (1250 fr.), lichaamspeeling (1100 fr.), algenpakking (1700 fr.), de Dr. A. Vogel leempakking (1700 fr.). Wie tegelijk in het hotel wil logeren, kan een van de weekend- of midweek-arrangementen boeken. Soll Cress Hotel-Aqua-fit-o-center Acacia, Koninklijke Baan 225, 8670 Koksijde. Tel. 058-51 23 32. Fax: 058-51 91 32.

Hilde Verbiest Foto’s Catherine Lambermont

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content