Wat

De familie Breckpot, eigenaar van de drie Parfuma-parfumerieën (in Antwerpen, Wijnegem en Brussel), ontdekte op zakenreis in het buitenland de producten van Anne Sémonin. Sémonin is een Parijse schoonheidsspecialiste die sterk gelooft in aromatherapie, essentiële oliën en oligo-elementen. Parfuma vroeg en kreeg de exclusiviteit voor België en biedt als enige de behandelingen aan in hun instituut op de Antwerpse Eiermarkt.

Anne Sémonin heeft een holistische visie : ze gaat ervan uit dat elke huid verschillend is, onder invloed van leeftijd, klimaat en levenswijze. Daarom gebeurt er eerst een grondige huidanalyse, waarna behandeling en producten op maat worden gemaakt. De lotions en oliën zijn ph-neutraal en op basis van essentiële oliën en oligo-elementen. Allemaal honderd procent plantaardig, zonder dierlijke of chemische elementen. Het merk is vrij groen : de grondstoffen worden gekweekt zonder chemische meststoffen of insecticiden, de producten worden niet getest op dieren en zijn ecologisch verpakt. De sobere flesjes en potjes spreken ook mannen aan, die overigens een eigen verzorging krijgen.

Onze bevindingen

De fameuze jetlagbehandeling, die naar verluidt verscheidene sterren appreciëren, lijkt me wel wat. Ik heb jetlag noch sterallures, maar wel zin om verwend te worden. De vriendelijke Peggy geeft me een wegwerpslip terwijl ze een papje klaarmaakt. Ze strijkt het uit op lange repen folie waar ik met mijn blote rug op ga liggen. Het blijkt energetische modder te zijn, verrijkt met mineralen, die als warme champagnebubbels borrelt tegen mijn rug. Volgens Peggy zuigt het alle gifstoffen op. Ik doezel weg bij deze aangename warmte, terwijl Peggy mijn voeten trakteert op een rondje voetreflexologie om de ontspanning compleet te maken. De modder moet een twintigtal minuten inwerken, wat je de tijd geeft om het te combineren met een gelaatsverzorging bijvoorbeeld. Ik krijg een mise en beauté, die een halfuur in beslag neemt. Op mijn gezicht komt een lichte, frisse reinigingsmelk, mijn ogen worden proper gemaakt met de neutrale lotion végétale. Op mijn gereinigde snoet borstelt Peggy het masque gommage : de groene substantie met witte kalkbolletjes bevrijdt me van dode huidschilfers en andere onzuiverheden. Haar vingers gommen alles weg, en ook de modderpakking moet er na twintig minuten aan geloven, “anders neemt de huid alle gifstoffen weer op”.

Nu de weg vrij is, krijg ik een masker van pure algen : het ziet er zo uit en het ruikt beslist zo, ik voel me net een sushi. Maar Peggy zegt dat het zeer goed is voor mijn huid, en ik geloof haar op haar woord. Ze beloont me met een kwartiertje drainerende gelaatsmassage met reinigende en hydraterende essentiële oliën. Bij gedimd licht wervelen haar vingers over mijn gezicht en staan ze stil bij de drukpunten van hals, gelaat en decolleté. Mijn ogen vallen dicht en ik trek er pas met moeite één open wanneer ik Peggy’s warme handen voel boven mijn gezicht. Het frisse masque minéral zorgt voor een wake-up call : de gel voelt koel aan en belooft een coup d’éclat. Het goedje wordt weggenomen met lauw water en de lotion végétale. De oogcontouren krijgen ten slotte een serum en mijn gezicht een aangepaste crème. De émulsion masculine is dat in mijn geval, en dat heeft niets met mijn korte haren te maken maar alles met mijn huidconditie. “Dat kan volgende keer evengoed een crème oligopure of de crème confort extrème zijn, afhankelijk van wat je huid op dat moment nodig heeft”, verzekert Peggy me.

Prijs

Een mise en beauté kost 52 euro, de jetlag treatment 40 euro. Beide behandelingen nemen ongeveer een halfuur in beslag. Producten van Anne Sémonin schommelen tussen 25 en 140 euro.

Waar

In België : exclusief bij Parfuma, Eiermarkt 31, 2000 Antwerpen, 03 232 46 11. Verder werken verscheidene prestigieuze hotels zoals Hôtel Costes en Le Bristol in Parijs met het merk, dat ook zijn eigen beautycorners heeft in betere department stores als Barney’s in New York en Japan, Space NK in Londen en Le Bon Marché in Parijs.

SOFIE ALBRECHT . FOTO’S MICHEL VAEREWIJCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content