AANBOD

Ingrid Van Pelt is aromatherapeute met een praktijk aan huis. Jaren geleden volgde ze uit nieuwsgierigheid o.a. een cursus aromatherapie, en na jaren oefenen op familie en vrienden besloot ze vorig jaar om er haar beroep van te maken. Ze heeft ondertussen een relatief trouwe klantenkring opgebouwd.

De meest gehoorde klacht is stress, maar Ingrid behandelt ook heel wat mensen met chronische fysieke problemen als rugpijn of reuma. “Je kan met aromatherapie veel voorkomen: ik moet zelden nog naar de dokter. Men staat er ook meer voor open dan vroeger, al is het beroep niet erkend in België.” Niets is hier wettelijk geregeld: er bestaat geen officieel erkende opleiding, geen controleorgaan, geen kwaliteitsnormering voor de essentiële oliën. Daarom werkt Ingrid uitsluitend met essentiële oliën van Kobashi, een Britse firma die met strenge kwaliteitsnormen de zuiverheid van de producten garandeert. “In principe kan er weinig fout gaan wanneer je essentiële oliën verdampt,” vertelt Ingrid “maar wanneer je ze inmasseert, moet je toch voorzichtig zijn: ze dringen door de huid en komen terecht in de bloedsomloop.”

ONZE BEVINDINGEN

We twijfelen even als we de oprit oprijden: nergens hangt er een bordje. Maar Ingrid staat ons al op te wachten en leidt ons door de eetkamer naar haar praktijk: een sober ingerichte ruimte met gedimde verlichting en rustgevende muziek. Er hangt een intrigerende geur die ik niet kan thuisbrengen. Ingrid vraagt me welke klachten ik heb, of ik een emotioneel of een nuchter type ben en van welke geuren ik wel en niet hou. Op basis van mijn antwoorden stelt ze een combinatie samen van rustgevende lavendel, verkwikkende bergamot en citroengras, en enkele druppels wierook. Ik ga op de behandelingstafel liggen en krijg meteen een stevige hoofdmassage. Daarna worden schouders en nek bewerkt met de essentiële oliën. Ingrid heeft direct door welke plaatsen geblokkeerd zijn en wrijft, kneedt en drukt ze los, soms tot op de pijngrens. Dat is niet zozeer te wijten aan de grondige massage, maar sommige punten blijken inderdaad veel gevoeliger dan andere. Wanneer ze mijn voeten onder handen neemt, moet ik even op mijn tanden bijten. “De nieren,” luidt haar verdict “je hebt problemen met je energiebanen.” Dat kan wel kloppen, een mens zou van minder last krijgen met al die vervroegde deadlines.

Ik draai me om en Ingrid werkt in de andere richting benen, buik- en maagstreek, decolleté en hals af, om te eindigen met een lichte gelaatsmassage. Tegen dan ben ik al half ingedommeld en wanneer ik van de tafel kruip, voel ik me 10 kilo lichter. Toch ben ik niet suf, zoals vaak na een ontspannende massage, en daar zit de verkwikkende citrusgeur van citroengras en bergamot voor iets tussen.

PRIJS

1200 fr. voor een volledige lichaamsmassage met aangepaste essentiële oliën (ca. 1 uur). Enkel na afspraak.

Ingrid Van Pelt, Heyaard 27, 2960 Sint-Job-in-’t-Goor, Tel. /fax 03-636 20 66.

Sofie Albrecht / Foto’s Lies Willaert en Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content