Ligging : in het stadscentrum van Rochefort I Sfeer : faux vieux in een historisch I gebouw I Reistijd : een uur rijden van Brussel I Prijzen : zeer redelijk

Luc Schepers is een gedreven man. De zoon van het hotel Le Luxembourg in Rochefort ging op zijn veertiende naar Koksijde studeren, vastbesloten iets van zijn toekomst te maken. “Ik kende geen woord Nederlands”, zegt hij in nagenoeg perfect Nederlands, “maar dat was geen hinderpaal.” Toen hij terugkeerde in de Ardennen, ging hij bij zijn ouders helpen en nam hun zaak over toen ze het in 1988 voor bekeken hielden. Maar hij wilde meer en vernieuwde bij de overname gelijk Le Luxembourg. Later nam hij ook nog zijn directe concurrent over, maar het mooiste moest nog komen.

Zeven jaar geleden kwam een uniek zeventiende-eeuws pand in het hartje van Rochefort te koop. Een notarishuis eigenlijk, dat ooit in een ver verleden als herberg fungeerde voor reizigers. Een historische plek ook, die een flink stuk onder het huidige straatniveau ligt, vlak bij de Lomme. “Er was nogal wat werk aan de winkel”, herinnert Luc zich. Toch had hij de omvang daarvan een beetje onderschat, want uiteindelijk duurden de verbouwingen vier jaar en hield hij finaal alleen nog de vloeren en de vier muren over. En alsof dat nog niet volstond, kochten hij en zijn vrouw halverwege de werken ook nog het moderne, naburige gebouw, dat voor een stijlbreuk zorgt. Pas in 2005 werd het hotel, met kamers in beide gebouwen, geopend.

Wie op het middaguur langskomt in La Malle Poste, wordt overweldigd door de drukte, maar ook door het kader. Het hotel-restaurant telt verscheidene eetruimtes waarin met nieuwe elementen een oude sfeer werd gecreëerd, en waar ook een open haard brandt.

We slapen op kamer 220 in de nieuwe vleugel, waar een uitstekend bed wacht en een groot raam uitkijkt over de tuin. Het is er comfortabel, in de badkamer staat er een jacuzzi, maar toch mist de kamer een beetje de oude stijl die men in het restaurant aantreft.

Onderweg ernaartoe lopen we door de ondergrondse wijnkelders, en langs het binnenzwembad, de hamam en de fitnessruimte, want Luc en Fabienne gaan mee met hun tijd. Het ontbijt is zeer volledig, gaat vergezeld van een genereus glas versgeperst fruitsap, diverse croissants en broodjes, kaas en hesp. Maar ook het diner is het vermelden waard : La Malle Poste is een aanrader.

TIP

Een bezoek aan het jachtkasteel van Lavaux-Sainte-Anne.

Info

La Malle Poste telt 24 kamers en suites die tussen 100 en 200 euro kosten, inclusief de ontbijten en het gebruik van zwembad, hammam en fitnessruimte.

a

La Malle Poste, 46 rue de Behogne, 5580 Rochefort, 084 21 09 86, www.malleposte.be.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content