Draagcomfort, ondersteuning en een sobere snit maken de lingerie en badmode van Eres tot moderne kunstwerken voor het lichaam.

Toen Elise Crombez twee jaar geleden op onze cover een badpak van Eres droeg, vroegen veel lezers zich af waar dat stuk in België te vinden was. Het antwoord : in 23 multibrand-verkooppunten en, sinds juni, in de Brusselse Jean Stasstraat 15, de eerste winkel van het Franse merk in ons land. Artistiek directeur van Eres, en de ontwerpster van het veelbesproken badpak, is Valérie Delafosse. In 2007 nam ze de fakkel over van Irène Leroux, die het huis bijna veertig jaar eerder oprichtte. Zelf kan Delafosse ook een aardig cv voorleggen : ze werkte voor Dior, Cacharel, Gap Body, Chloé en is medeoprichter van Princesse Tam-Tam. Maar dat is het verleden, voor haar tellen enkel le présent en le futur proche. “Vandaag ben ik honderd procent Eres.”

De boetiek oogt sober en modern. Niet wat we gewoon zijn van een lingeriezaak.

Delafosse : Eres hanteert andere ‘codes’ dan de meeste lingeriemerken. Het is niet ultravrouwelijk of boudoiresque maar modern en uitgepuurd. De muren zijn wit, net zoals in een kunstgalerie, en er wordt voldoende ruimte gelaten tussen de kledingstukken, zodat alles tot zijn recht komt. Dezelfde waarden gelden voor de collecties. Ook daar kiezen we voor soberheid en moderniteit.

Welke veranderingen heeft u zoal doorgevoerd ?

De collecties zijn uitgebreider en ietwat vrouwelijker dan in het verleden. Ik werk bijvoorbeeld graag met kant en met subtiele prints die onzichtbaar zijn onder kleding. Elk seizoen gaan we hierin een stapje verder. We zijn net onderzoekers in een laboratorium, op zoek naar de lingerie van morgen. Naar de meest comfortabele en moderne lingerie.

Ook de eerste badpakken van het merk werden voorgesteld als ‘ideaal voor iedere vrouw’.

De lichaamsvormen worden op een natuurlijke manier ‘gesculpteerd’ door de snit en het ingenieuze materiaal Peau Douce, dat enkel door Eres gebruikt wordt. Het omsluit het lichaam net als een gaine, maar dan erg comfortabel. Voor de lingeriecollectie Jersey Lumière maken we gebruik van een zijdeachtige, elastische lycra. Maten gaan bovendien tot 48 onderaan en 100D bovenaan.

Met 100D als grootste bh-maat lijkt het me toch niet weggelegd voor iedereen.

Twaalf jaar geleden zijn we gestart met lingerie, wat maakt dat we nog een weg hebben af te leggen. Die bewandelen we traag, omdat we zeker willen zijn dat we de perfecte pasvorm op de markt brengen. Elk seizoen komen er nieuwe modellen en maten bij. Interessant is ook dat je in de badmode het boven- en onderstuk kan scheiden, wat niet vaak het geval is bij andere merken.

De wintercollectie is geïnspireerd op het Parijse nachtleven. Hoe vertaalt u dat naar lingerie ?

Ik vertrek steeds van een kleurenpalet. Dit seizoen zijn dat de kleuren van een nachtwandeling door Parijs : veel blauw- en grijstinten dus maar ook sombere roodtinten, de kleur van het leder van oude cafébanken. De snit en het motief van de kant doet dan weer denken aan het metaalwerk van de Eiffeltoren.

Door Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content