WANDELEN :

met de vzw Grote Routepaden kan je drie dagen lang zorgeloos op stap in Vlaanderen en dat zonder bagage. Op het wandelmenu vinden we bijvoorbeeld een staptocht door de Limburgse bossen van Genk, Maasmechelen en Maastricht ; een wandeling door de Antwerpse Noorderkempen ; een verkenning van de Zwalmstreek of een parcours door het West-Vlaamse Hoppeland. Om de deelnemers ten volle van het stappen (zowat 22 km per dag) te laten genieten, voorziet men in een uitgebreid infopakket met routebeschrijving, topogidsen en stafkaarten, logies in een tweepersoonskamer met wc en douche of bad, maaltijden tot en met een lunchpakket op de derde dag, het vervoer ter plaatse. Prijzen variëren naargelang van de bestemming : het Hoppeland-arrangement kost 5600 fr. p.p., in het Pajottenland betaalt men 6200 fr., wandelen in de Vlaamse Ardennen of de Zwalm kost 5600 fr. (3 dagen) of 7700 fr. (4 dagen). Prijzen gelden tot het einde van het jaar.

Info en reservatie : VJH-reizen, Van Stralenstraat 40, 2060 Antwerpen. tel. (03) 232.72.18. Fax : (03) 231.81.26.

BROCHURES :

om ook de minder evidente troeven van de regio onder de aandacht van de bezoeker te brengen, komt de Toeristische Federatie Provincie Antwerpen voor de dag met een aantal promotiebrochures. Kunststeden zet de bezienswaardigheden van Antwerpen, Mechelen en Lier op een rijtje. In De Kempen worden de mogelijkheden voor een actieve vakantie in de streek in het zonnetje gezet : de uitgestrekte natuurgebieden (waaronder de Kalmthoutse heide), zo’n 300 toeristische wandelpaden en 1500 km fietsroute maken van de Kempen een paradijs voor fietsers, stappers en wandelaars. In Het Rivierenland gaat alle aandacht naar mooie Scheldedorpen als Bornem of St.-Amands, naar de Rupelstreek met z’n typische baksteennijverheid en naar de omgeving van Willebroek met het Fort van Breendonk en z’n moerassige natuurgebieden.

Voor wie maar niet zelf kan beslissen, werden ook kant-en-klare arrangementen uitgewerkt. Zo biedt men in de Kempen een fietstocht aan langs diverse abdijen, met drie maal logies op basis van halfpension, lunchpakketten, routekaarten en vervoer voor uw bagage. Prijs : vanaf 7200 fr. p.p. Wie de culturele toer op wil, komt aan z’n trekken met een arrangement bestaande uit éénmaal halfpension, toegangskaartjes voor het Diamantmuseum in Grobbendonk en de Zimmertoren in Lier. Prijs : vanaf 2080 fr. p.p. Voor wie liever niet de fiets op wil, is er een verwenweekend met één overnachting plus ontbijt, jenever- of bierdiner, wandelfolder, toegang tot het Brouwerijmuseum van Mechelen of de Caroluswandeling met bierdegustatie. Prijs : vanaf 2260 fr. p.p. Ook aan de echte cultuurfreaks is gedacht : drie overnachtingen met ontbijt en diner in Antwerpen, wandelfolder en toegangskaartje voor het Rubenshuis, toeristische informatie over Gent, Brugge en Brussel met stadsplannetjes en wandelroutes, tickets voor de St.-Baafskathedraal (Gent) en brouwerij Straffe Hendrik (Brugge), dat alles kan vanaf 7370 fr. p.p. Al deze arrangementen staan open voor individuele bezoekers ; voor groepen werden enigszins gewijzigde voorstellen uitgewerkt. Deze brochures zijn aan te vragen bij de TFPA, waar je ook terechtkan voor boeking van een arrangement. Voor het opsturen van de folders wordt 50 fr. aan portokosten gevraagd.

Info : TFPA, Karel Oomsstraat 11, 2018 Antwerpen. tel. (03) 216.28.10. Fax : (03) 237.83.65.

FRANCINE GELDOF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content