SAMENSTELLING HILDE VERBIEST

“Als modecentrum geniet deze stad een internationale uitstraling. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben hier onze eerste Europese flagship store te openen”, zegt Marian Wigger, algemeen directeur van het Nederlandse modelabel Turnover.

In het kielzog van de duizenden dagjestoeristen vinden steeds meer Nederlandse modemerken hun weg naar de Scheldestad. “We hebben een tijdje getwijfeld tussen Amsterdam en Antwerpen, maar toen dit pand in de Korte Gasthuisstraat vrijkwam, hebben we niet lang getwijfeld. Dit is de perfecte locatie”, aldus Wigger. Vervolgens werd Belgisch architect Vincent Van Duysen gecontacteerd om een winkelconcept te bedenken. “Zijn minimalistische en uitgepuurde stijl sluit perfect aan bij Turnover. Het winkelconcept dat hij hier voor ons ontwikkelde, zal in de toekomst de basis zijn voor nieuwe verkooppunten op het Europese vasteland.”

Eveneens minimalistisch, maar dan zonder Belgische touch, is de nieuwe labelwinkel van Braez, dat andere Nederlandse merk dat zichzelf omschrijft als “onconventioneel en eigenzinnig”, “verfrissende casual chic” voor vrouwen, mannen en kinderen. Tonny Cohen en René van Huffel, het duo achter Braez, zijn ervan overtuigd dat Antwerpen er klaar voor is. “Mensen hier zijn bijzonder modebewust. Altijd op zoek naar iets nieuws, iets anders”, verklaart ontwerper Tonny Cohen.

De Spaanse Elisabet Torras, eigenares van Moda Barcelona, deelt die mening. Toen de liefde haar naar België bracht, besloot ze haar diploma veeartsenij aan de winkelhaak te hangen en zich over te geven aan een passie uit haar jeugd: mode. Ze slaagde erin exclusiviteit te krijgen voor een aantal Spaanse merken, waaronder Custo Barcelona, Etxart & Panno en Ailanto, en opende onlangs een klein, bescheiden winkeltje in de hippe Kammenstraat. De eerste reacties zijn alvast bemoedigend. Sommige klanten maken van de gelegenheid gebruik om hun Spaans nog eens te oefenen. Elisabet is opgetogen: “Ik zie veel gelijkenissen tussen Antwerpen en Barcelona. Het zijn alle twee havensteden met een rijk historisch verleden waardoor er een grote openheid bestaat voor nieuwe dingen.” (PB)

Turnover Flagshipstore, Korte Gasthuisstraat 9, 2000 Antwerpen, 03-233 05 20. Braez Labelwinkel, Huidevettersstraat 49, 2000 Antwerpen, 03-233 17 28. Moda Barcelona, Kammenstraat 10, 2000 Antwerpen, 03-231 44 47.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content