Helemaal verscholen in het Picardische landschap geniet Le Prieuré, dat volgestouwd is met antiek, van de absolute rust.

:: Le Prieuré, Impasse de l’Eglise, F-62180 Tigny-Noyelle, Frankrijk, +33 321 86 04 38, www.leprieure-tigny.com

Op een tiental kilometer ten zuiden van zowel Montreuil als Berck liggen de onooglijke Picardische gehuchten Tigny en Noyelle, met daartussenin het oude kalkstenen kerkje. Aan de muur van het kerkhof grenst een kleine hoeve met een rijke geschiedenis : in de vijftiende eeuw stond er een leprozerie, later een klooster, uiteindelijk een hoeve, waar alle activiteit na 1918 werd stopgezet. Roger Delbecque ontdekte de ruïne zo’n vijfentwintig jaar geleden en wekte de restanten van het achttiende-eeuwse gebouw weer tot leven. Twaalf jaar geleden begon zijn moeder er een chambres d’hôtes terwijl hij verder stad en land afschuimde op zoek naar antiek en brocante. Maar sinds zijn moeder drie jaar geleden totaal onverwacht overleed, runt hij de zaak zelf.

De b&b bestaat uit vijf gastenkamers, waarvan er zich vier in het langwerpige bijgebouw bevinden dat haaks op de hoeve staat. Eén ervan, de familiale, die onder het dak werd uitgebouwd en over twee niveaus beschikt, kan tot vier gasten herbergen. De witte muren en de Noord-Afrikaanse meubeltjes zorgen er voor een apart geheel. Toch kozen we zelf voor de suite in het hoofdhuis, die uit een slaapkamer en een salon bestaat, waar de oude houten wanden nog overeind bleven en een litbâteau wordt gebruikt als driezit. Er staat ook een empirecommode en dito secretaire en tegen de wanden hangen etsen van oude kaarten. Een charmant geheel dat zowel ramen heeft die uitzien op de voortuin als op de grote tuin en een blauwe kleur als accent meekreeg. De slaapkamer zelf is klein maar via de openzwaaiende vensterdeuren komt men op het terras, waar enkele ligstoelen staan en men uitziet over de ommuurde achtertuin. De badkamer is ruim en met originele tegels bezet.

Een belangrijke troef is de tuin met bomen voor het huis, waar de gasten zich in ligstoelen kunnen ontspannen en waar geen enkel geluid doordringt. De voormalige student kunstgeschiedenis is een enthousiaste gastheer die bij lokale vissers en boeren zijn producten ophaalt voor het avondmaal, waarvoor je 24 uur op voorhand moet reserveren. Het wordt geserveerd in de kleurrijke eetkamer met originele haard en oud koperwerk aan de muur. Ook het ontbijt is in orde : er komt vers fruitsap op tafel, croissants, Frans brood en suikerbrood, naast kaas en charcuterie. En dat alles tegen zeer democratische prijzen.

Le Prieuré telt vijf die kamers die tegen 56 euro en 76 euro (suite) worden verhuurd, inclusief ontbijt. Singles tegen 46 euro. Vanaf de derde gast op de kamer wordt 16 euro per persoon aangerekend. Diner voor 25 euro.

Tekst en foto’s Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content