Anne Valérie Hash

© STÉPHANE DE BOURGIES

Met de lente in aantocht lanceert ontwerpster Anne Valérie Hash haar eerste kinder-collectie voor Bonpoint. “Niets zo vervelend als een trui die kriebelt.”

In tegenstelling tot jouw kenmerkende androgyne mode leunt deze lijn heel erg aan bij de erfenis van Bonpoint.

“Als kind kleedde mijn moeder me in Bonpoint voor speciale gelegenheden. Zo droeg ik voor de bruiloft van mijn oom op mijn tiende een lange witte jurk met kleine ruches. Het was alsof ik zelf ging trouwen. Voor mijn eigen collectie wilde ik het elegante DNA van het huis bewaren. De eerste dag kwam ik aan in het atelier met twee koffers vol geboortekleding van mijn kinderen, het archief waarin ik inspiratie vind.”

Welke insteek koos je voor deze collectie?

“Ik heb oplossingen proberen te vinden voor een aantal moeilijke momenten. Slaaptijd bijvoorbeeld: niet elk kind gaat even gemakkelijk naar bed. Door het ontwerpen van een Liberty-pyjama wil ik hen met een gelukkig gevoel de nacht insturen. Daarnaast laten veel ouders hun kinderen niet graag in de regen spelen, uit angst dat ze kou zouden vatten. Daarom voorzie ik een plastic tutu met bedrukte kanten bloemen die je eenvoudig over een spijkerbroek of rok aantrekt. Samen met de bijpassende jas en regenlaarzen zet je die angst zo om in iets positiefs.”

Wat zijn de grootste uitdagingen bij het maken van kinderkleding?

“Ik leer nog elke dag bij. Het ontwerpen vraagt het nodige denkwerk: de kleren moeten niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en comfortabel. Ik wilde vooral beweging in deze lijn steken, zodat kinderen zich ten volle kunnen uitdrukken. Niets zo vervelend als een trui die kriebelt of een jas waarin je je armen niet kunt optillen.”

Anne Valérie Hash
© BENOIT PERVERELLI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content