:: De Witte Merel, Holststraat 25, 3583 Paal-Beringen, 011 43 68 76 en 0495 52 42 78, www.dewittemerel.com.

Een oude boerderij werd omgebouwd tot een riant verblijf dat de sfeer van New England oproept.

“Ik heb alles zelf bedacht en gemaakt”, merkt Constance Vantilt enthousiast op als ze over het interieur en over de jonge geschiedenis van De Witte Merel vertelt, de gastensuites die vorig jaar in augustus de deuren openden. De boerderij van de grootouders van Constances man werd tot landhuis verbouwd en oogt aan de straatkant een beetje banaal. Maar achter die anonieme gevel loert een kraaknette realisatie, geïnspireerd op een Amerikaans landhuis en met uitkijk over de democratische Millennium-golf, die zelfs zijn clubhuis openstelt voor bezoekers die een hapje willen eten.

De gastvrouw heeft vijftien jaar stress achter de rug als commercieel afgevaardigde (“zeg maar de baan“) die van hot naar haar achter targets en verkoopcijfers aanholde. “Ik kon nergens lang aarden, was te ambitieus en begreep uiteindelijk dat ik alleen gelukkig kon worden als ik zelf mijn eigen zaak ging runnen.”

Op de benedenverdieping creëerde ze een appartement dat uit twee kamers en twee badkamers bestaat, met een gemeenschappelijke salon, een complete keuken en een terras. Het wordt vaak door families of bevriende koppels gehuurd. Op de eerste verdieping zijn er drie ruime kamers, waarvan Miami het grootst is uitgevallen. Eigenlijk gaat het om een kleine loft die ook nog over een eigen ruim terras met zitmeubelen beschikt en uitkijkt over het golfterrein. Zelf slapen we in de Melbourne-kamer, die van eenzelfde uitzicht geniet maar kleiner is. En dan is er nog Manhattan, die qua omvang het midden tussen de twee houdt. De kamers hebben allemaal een televisie, een kraaknette badkamer en een kleine kookhoek, waar gasten koffie of thee kunnen zetten.

In het laatste bedrijf waar Constance werkte, hield ze zich met interieurinrichting bezig en daar heeft ze haar ogen de kost gegeven. Ze volgde een cursus zetels stofferen en is niet te beroerd om oude fauteuils compleet te ontmantelen om ze vervolgens met zeegras of paardenhaar op te vullen. “Die handenarbeid is rustgevend en ik probeerde zo de kamers het thuisgevoel mee te geven dat ik in mijn vorig leven op hotel vaak moest ontberen. Maar het allerbelangrijkste vond ik een goed bed en een goed ontbijt.”

Dat bed is perfect en het ontbijt met alles erop en eraan, én met een eitje naar keuze, is ook al een hoogvlieger. Maar minstens zo belangrijk vonden we de hele sfeer van witte en zachte tinten die voor een rustgevende toets zorgt. “Ik zie de mensen op vrijdag gespannen aankomen en op zondag ontspannen weer vertrekken”, is Constances conclusie.

Gastensuites De Witte Merel tellen een appartement voor vier dat voor 150 euro per nacht wordt verhuurd, een ruime kamer met terras die 110 euro kost en twee kamers à 90 euro. Singles tegen 80 of 100 euro.

Kort

Ligging : op het platteland

Sfeer : New England-stijl

Reistijd : 50 minuten van Brussel

Prijsklasse : correcte prijzen

Tekst en foto’s Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content