ALLES UIT DE KAST

De gerechten van chef-kok Philippo Santangelo zijn gestoeld op de klassieke keuken. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE: GASTRONOMISCH EETHUIS

KEUKEN: 7,5

DECOR: 7,5

COMFORT: 7,5

SERVICE: 7,5

PRIJS/KWALITEIT GEPROEFDE MENU: 8

Pouic-Pouic is een deftig restaurant en die zijn in Wallonië op één hand te tellen. Het gaat er dus, in tegenstelling tot wat de naam Pouic-Pouic doet vermoeden, serieus aan toe. De naam van het eethuis komt van een film van Louis de Funès. De Franse komiek is namelijk het idool van baas Patrick Libert. Vleesliefhebbers kennen de man van boucherie Septime, de beste slagerij van Nijvel. Patrick Libert en vriend Philippo Santangelo willen hun eethuis tot aan de top brengen en om dat te bewerkstelligen, wordt alles uit de kast gehaald. Als klant doe je daar profijt mee. In Pouic-Pouic verstaat men de kunst van het verwennen en is het eten, van de verrassingshapjes aan het begin van de maaltijd tot de in huis gemaakte spekken en pralines aan het eind van de maaltijd, een feest.

Wij werden begeleid door personeel dat goed gedrild is en er afgeborsteld bij loopt. Wij nestelden ons in een gerieflijke armfauteuil en bewonderden de ruime eetzaal met hedendaagse inrichting en zicht op de keuken. Er is veel ruimte tussen de tafels. De spijskaart is opgebouwd uit keuzemenu’s, die een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding bieden. Het menu Pouic-Pouic telt vier gangen en kost slechts 45 euro. Het menu Oscar is opgebouwd uit zes gangen.

Wij schreven ons in op het grote menu. Uit de hapjesparade onthouden wij : schuim van mozzarella met gelei van groene kruiden en zuurkool met spek en mousseline van frankfurterworst. Er waren vier voorgerechten. Bij sint-jakobsschelpdier kwamen amandelmelk, knolselderie, gevogeltejus en gerookte makaron. Bij gestreepte zeebarbeel kwam puree met de smaak van bouillabaisse, crème van chorizo en gelei van paprika. De op de huid gebakken ombervis verscheen met inktvis en dashi. Krokant gebakken varkenspoot kreeg groene linzen als gezelschap. Kalfswang lag in het bord met aardappelmousseline en emulsie van dragon. Afsluiten deden wij met praliné van chocolade met confituur van melk en karamelnootjes.

Chef-kok Philippo Santangelo kwam aan tafel om complimentjes te vissen. Hij mist wat charisma, net als zijn bereidingen. De gerechten zijn Waals en dat betekent gestoeld op de klassieke keuken, zonder frisse smaakexplosies en met veel boter. Alles is wel royaal van formaat, waardoor de kans om met honger buiten te komen zo goed als nihil is.

Info

POUIC-POUIC

RUE DU CHEMIN DE FER 57, 7160 CHAPELLE-LEZ-HERLAIMONT.

064 21 31 33.

MENU’S: VAN 45 TOT 66 EURO.

TERRAS EN PARKING.

WWW.POUIC-POUIC.BE

Zondag, maandag en zaterdagmiddag gesloten

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content