H Club Med Gym, Waou Gulden Vlies, Gulden Vlieslaan 56, 1060 Brussel, 02 534 14 62, www.clubmedgym.com

WAT

Club Med Gym is een dochter van de Franse vakantiemaker Club Méditerranée, die zich de voorbije twee jaar ontpopte tot professioneel uitbater van een reeks fitnessclubs. Gedreven door het succes in eigen land, met 68 vestigingen waarvan vijf topclubs in Parijs, trok men met het initiatief de grens over. Na een eerste buitenlandse vestiging in Genève is sinds kort ook Brussel aan de beurt. Om het in de Europese hoofdstad meteen goed aan te pakken, opende Club Med hier een ’topclub’ met het label Waou, wat wijst op extra aandacht voor grote ruimtes en persoonlijke training. Een prestigieuze versie hoort uiteraard thuis in een dito buurt. Daarom koos Club Med voor de wijk van het Gulden Vlies, op een steenworp van Louiza. Het aanbod is gevarieerd, met naast de obligate fitnesszaal en een aparte Cycling Studio, een interessante reeks groepscursussen. We kunnen kiezen uit de klassieke buik-billensessies, de meer trendy Body pump en Body Sculpt, een ontspannende les yoga of exclusiviteiten als Waou en Full Seat. Brussel is de eerste halte in de verovering van België. Tegen het eind van het jaar wordt een tweede club verwacht in Ukkel, alweer van topniveau en met zwembad.

ONZE BEVINDINGEN

Op enkele stappen van de metrohalte Louiza wandelen we het hypermoderne complex van de club binnen. We piepten eerst al even door de gevel van glas, waarachter zich een veelbelovend interieur van de Brusselse architect Cédric Sterckx ontvouwt. Het onthaal gebeurt in het Frans, al doet de man met dienst zijn uiterste best een woordje Nederlands te praten. Aan volledige tweetaligheid wordt volop gewerkt, drukt het management ons op het hart. Maar voorlopig is daar weinig van te merken : de voertaal in de kleedkamers is duidelijk Frans, en daarom worden ook de groepslessen in het Frans gegeven. Op het eerste gezicht een club dus waar vooral de Franstalige ambtenaar uit de kantoren in de buurt na zijn werkuren de stress van zijn lijf komt werken. Doel van het Franse bastion is nu ook nog de Vlamingen te overtuigen.

We laten ons gewillig rondleiden : van de stemmige kleedkamers naar de grote zaal met toestellen, langs de bar en de Cycling Studio naar het absolute paradepaardje : de gymzaal voor collectieve cursussen, die baadt in het licht dat door het glazen dak binnenschijnt. Bij een eerste bezoek heeft een nieuw lid een gesprek met een sportadviseur, die een aangepast programma helpt uitwerken. Iemand met rugklachten zal hij bijvoorbeeld de groepsles Full Seat aanraden, waar zorgvuldig uitgekozen oefeningen rekening houden met de kwetsbaarheid van de rug. De sportadviseurs staan tijdens de trainingen in de fitnesszaal voortdurend ter beschikking. Hier maakt het centrum zijn kwaliteitslabel waar, met de nieuwste generatie toestellen voor spierontwikkeling en harttraining.

Na een korte opwarming op een looptoestel nemen we deel aan de cursus Waou, een specialiteit van het huis. In drie keer 20 minuten krijgen we een fijne combinatie van wat het centrum te bieden heeft. Op pittige muziek, samengesteld door Parijse dj’s, geven we eerst het beste van onszelf in een sessie Body Pump. Lopen, springen en zweten : lesgeefster Lena rijgt de oefeningen aaneen tot een kleine choreografie en gaat door tot we de benen onder ons lijf niet meer voelen. Vervolgens komen de gewichtjes erbij voor de spierversterkende oefenin-gen, en we bouwen af met een sessie Stretching. Een intensieve ervaring, waarna we enkel nog in staat zijn onszelf naar de sauna te slepen. Wanneer we even later moe maar voldaan naar buiten stappen, zien we hoe Lena zich voor de cursus Step alweer lustig op en van een trapje hijst. Er is nog werk aan de winkel.

PRIJS

Club Med Gym is gestoeld op Franse normen en dat betekent : duur. De prijzen variëren van een dagtarief van 40 euro, over een maandabonnement voor 200 euro, een kwartaalabonnement voor 390 euro tot een jaarabonnement voor 1150 euro. Gebruik van een handdoek en een multi-riskverzekering zijn in de prijzen inbegrepen. Inschrijven voor een specifieke cursus is helaas niet mogelijk. Zeer intens gebruik maken van het goedgevulde programma is dus de boodschap. Dat kan in de week van 7.30 tot 22 uur, ’s zaterdags van 9 tot 18 en op zondag van 9 tot 14 uur. Dagelijks worden verschillende groepslessen gegeven.

INE RENSON

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content