ETEN EN DRINKEN

– Het Northern Quarter telt massa’s lekkere, pretentieloze plekken om al dan niet gezond te ontbijten of te brunchen, zoals Home Sweet Home en Federal Cafe & Bar. Die laatste gaat al om halfacht ’s ochtends open.

– In de buurt liggen ook Bon Bon Chocolate en Takk, waar je tussendoor binnenspringt voor respectievelijk verrukkelijke chocolademelk en dito koffie.

– Meer zin in thee ? Breng dan een bezoek aan het trendy North Tea Power, het kitscherige Richmond Tea Rooms (met Alice in Wonder-land als thema) of ga voor het uitgebreide afternoon tea-menu van The Sculpture Hall Café op het gelijkvloers van het imposante stadhuis.

– Voor het betere pubmenu trek je ’s avonds naar Dukes 92 en The Warf, die beide aan het gezellige Bridgewater Canal liggen.

– De betere Italiaanse keuken : Don Marco.

– Verrukkelijke tapas : Lunya.

– Wie eens all-out wil gaan, trekt naar Australasia voor Australische fusion.

– Nadien nog dorst ? The Alchemist maakt deftige cocktails en The Whiskey Jar heeft een schier eindeloos assortiment whisky op de kaart staan. De relatief hoge trendfactor moet u erbij nemen, of u zakt af naar The Britons Protection, een onvervalste pub die het al meer dan tweehonderd jaar volhoudt en driehonderd soorten whisky serveert.

SHOPPEN

– Er zijn een paar fancy boetieks, zoals die van Vivienne Westwood, maar eerlijk : Manchester is geen high-end fashionstad. Wandel nog liever de overdekte camp-markt Afflecks binnen dan hopeloos op zoek te gaan opmerkelijke klerenwinkels.

– Een straat verder — in Oldham Street — ligt Piccadilly Records, een platenwinkel die zo populair is dat er zich elk jaar op Record Store Day kilometers file voor de deur vormen.

– Overigens heeft Oldham Street geen gebrek aan coole winkels : Magma is de favoriete bestem-ming van wie zijn magazines graag grafisch toonaangevend heeft, en met zijn uiteenlopende spullen van lokale designers is Fig and Sparrow een soort Etsy in winkelvorm.

– Nog meer van dat ? Loop dan zeker langs het Manchester Craft and Design Centre.

CULTUUR

Whitworth Art Gallery, ooit het eerste museum dat een schilderij van Picasso kocht.

Manchester Art Gallery, een museum dat bekendstaat om zijn moderne kunsttentoonstellingen.

VERBLIJF

– We overnachtten in een ruime, comfortabele en strak ingerichte kamer in het nieuwe Innside-hotel, tegenover The Haçienda Apart-ments, met zicht op de Beetham Tower, en op een kwartier stappen van het stadhuis. Al is niets in Manchester echt ver stappen, en er is een uitstekend tramnetwerk.

innside.com

PRAKTISCH

– Meer informatie over Manchester en de app met de wandelroute van Mary Anne Hobbs vindt u op visitmanchester.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content