Categorie: moderne brasserie

Keuken: 7,5

Decor: 7,5

Comfort: 7

Service: 7

Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7

Het waren de grootouders van Christian Delacourt die in 1927 op de dijk in Heist-aan-Zee het Hotel Bristol openden. In dit charmante familiehotel werd zeven dagen op zeven gewerkt. De kleinkinderen vonden de formule te arbeidsintensief en droomden van een werkweek met twee sluitingsdagen. Daarom werd Hotel Bristol twee jaar terug afgebroken om plaats te ruimen voor een modern gebouw. Beneden kwam een hedendaagse brasserie en op de bovenliggende etages bouwt men aan appartementen.

Brasserie Bristol opende op 1 juli 2008 en had vanaf de eerste dag succes. Algemeen in de smaak vallen : de laagdrempelige brasserieformule, de hedendaagse inrichting van Kurt Neirynck (Obumex), de familiale sfeer en de smakelijke bereidingen gebaseerd op goede producten.

Wij kwamen terecht tussen families met kinderwagens en ouderen, en namen plaats op een met leder beklede bank en stoel. De eetzaal is ruim en licht en van overal kijk je uit op de dijk, het strand en de zee. Er is een grote bar en een keukenlab, dat door zwart staal en glas gescheiden is van het eetgedeelte.

De spijskaart groepeert afgestofte klassiekers (tomaat met Zeebrugse garnalen new style 14 euro, Belgische runderfilet met salade, frieten en saus naar keuze 22 euro) en meer avontuurlijke suggesties (salade van verse tonijn, daikon, appel en komkommer met wasabimayonaise 15 euro, en gebakken filet van polderkip, gewokte courgette, coulis van gekonfijte paprika en gepaneerde aardappel 21 euro). Er is een wereldse wijnkaart met een indeling naar type wijn. Uit het hoofdstuk ‘Stevige, krachtige rode wijn’ kozen wij een Zuid-Afrikaanse Pinotage 2005, Sumaridge, een volle en koppige wijn met veel hout uit Hermanus (28 euro).

We bestelden twee voorgerechten : vitello tonnato van plakjes kort gebakken kalfsfilet met tonijnsaus, hardgekookt ei en augurk, en een lekkere salade van aardappel en gerookte paling (15 euro) en garnaalkroketten met bros jasje en zachte vulling op basis van jus van garnaalkarkassen, opgediend met gefruite peterselie en gremolade (11 euro). Hoofdgerechten waren: een zomerse bereiding van gebakken griet met groene appel, mango en prei, aardappelkoekje en een saus met sinaasappel (23 euro) en prima rundertartaar met frisse salade, goede frieten – opgediend in zilverwerk als overblijfsel uit het hotel – en met mayonaise gemaakt uit hele eieren en veel citroen (17 euro).

Het repertoire nagerechten wist ons niet te verleiden en wij gingen monter terug de dijk op.

BRISTOL: BRASSERIE-TAVERNE

Zeedijk-Heist 291

8301 Knokke-Heist

050 51 21 12. www.brasseriebristol.be

Woensdag en donderdag gesloten.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content