:: La maison des sources, Chemin des fraises, F-84360 Lauris, Frankrijk, tel / fax +33 490 08 22 19, gsm : +33 608 33 06 40, www.maison-des-sources.com, contact@maison-des-sources.com

Martine Collart redde in het Zuid-Franse Lauris twee vervallen boerderijtjes van de ondergang en verenigde ze tot een verrassend geheel met intieme kamers.

Martine Collart is een dynamische gastvrouw die al een half leven achter de rug had en in de omgeving van Parijs een paardencentrum had uitgebaat, toen ze tien jaar geleden tegen de flanken van de zuidelijke Lubéron twee behoorlijk gehavende boerderijtjes ontdekte. Die waren in de achttiende eeuw opgetrokken en hadden vijftien jaar leeggestaan, maar daardoor liet de Belgische zich niet ontmoedigen. Met vereende krachten werd aan de heropbouw en de herinrichting gewerkt en uiteindelijk ontstond een romantisch geheel met vele kleine, intieme ruimtes, vaak op verschillend niveau. Grijsgroene luiken sieren de buitenzijde, die voor een groot deel begroeid is met wilde wingerd en baadt in de geur van lavendel.

De kamers werden met een mengsel van kalk en natuurlijk pigment in de verf gezet. Sommige ruimtes, zoals de eetkamer, bezitten nog de oorspronkelijke gewelven, er is een gezellige zithoek bij de haard en een tv-kamertje. Minstens zo gezellig zijn de twee overdekte terrassen, eentje om te luieren en eentje met een lange tafel voor tien. Daar kan bij zonnig weer het ontbijt geserveerd worden tussen oude waterketels, strooien hoeden, bakjes met vers geplukte appels en tientallen planten en boompjes in potten. Daarbovenop bezit LaMaisondesSources nog een grote tuin.

De vier kamers zijn behoorlijk verschillend : er is een diepblauwe, een rode en een alleraardigste chambre des nonnes, geheel in het wit met vier naast elkaar opgestelde witte eenpersoonsbedjes. Die wordt wel eens door vier vrijgezellen betrokken, maar ook twee bevriende koppels vinden de vierpersoonskamer een aardige oplossing. Zelf betrokken we de sobere, wit en beige gekalkte chambredutreil, met een prachtige antieken kast, een werktafel, zeven reisbeelden uit India, een collectie eierdopjes aan de muur en met een eigen uitgang. Het ontbijt is bijzonder uitgebreid en het huis is het hele jaar open, een zeldzaamheid in een streek die meer op het seizoenstoerisme mikt. Bovendien zit men op een halfuurtje van Aix-en-Provence en op drie kwartier van de luchthaven van Marseille of de TGV in Avignon. Het adres zou tegen de perfectie aanleunen als het lawaai van het voorbijrazende verkeer op de weg van Pertrus naar Cavaillon niet zo goed te horen was.

La Maison des Sources telt vier kamers die aan 80 en aan 82 euro worden verhuurd, inclusief ontbijt. Drie personen betalen 100 tot 102 euro, vier 130 euro. Table d’hôte aan 25 euro per persoon.

Ligging : landelijk

Sfeer : romantisch

Reistijd : drie kwartier van de luchthaven van Marseille

Prijsklasse : correcte prijzen

www: Meer hoteltips op het.reiswijzers.net

Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content