In het sympatieke restaurant A Côté de chez Clément serveert Eric Wyvekens snel en goed eten, voor iets meer dan een hamburgermaaltijd.

Eric Wyvekens maakte als ekonoom carrière bij de Generale Bank. Hij was direkteur van een agentschap, toen hij besloot om zijn werk te onderbreken. Eric droomde er namelijk al lang van om eigen baas te zijn. Bovendien was hij een geestdriftig hobbykok die na zijn werkuren een kursus voor restaurateur volgde en in de leer ging in lokale eethuizen. De sprong naar een eigen eethuis was dus niet onvoorbereid. Eric nam het oude café van monsieur Clément over en dokterde een formule uit die berust op snelle en sympatieke bediening en goedkoop eten in een familiale ambiance. Het koncept viel vanaf de eerste dag in de smaak, zodat Eric de bank definitief de rug toekeerde. De spijskaart van A Côté de chez Clément vermeldt eenvoudige bereidingen gebaseerd op verse ingrediënten. In trek zijn : salade van gevogeltelevers met gekaramelizeerde appels (210 fr.), zalm met gewelde botersaus op bed van tagliolini (275 fr.), op maat gehakte Américain (310 fr.), onglet of middenrifspier van het Belgische Wit Blauw-rund (360 fr.), steak van rund uit Zuid-Amerika (360 fr.), runderrib Angus Beef (480 fr.), blanquette van wangetjes van zeeduivel en groenten (460 fr.), en hazerug met twee sauzen (495 fr.). De keuze viel op krokant gefrituurde verse minivisjes (spierinkjes) met mosterdsaus (195 fr.), hammetje uit de oven met (te veel) honing (395 fr.) en smakelijke profiterolles met gesmolten chocolade. Aan de andere kant van de tafel werd volop geprofiteerd van de aktie ?kreeft aan aankoopprijs” : er verscheen een halve verse Canadese kreeft van 250 g als voor-, hoofd- en nagerecht (belle vue 200 fr., gegrilld 250 fr. en met groenten 250 fr.). Ook de drankenkaart is konsumentvriendelijk : een flesje Côte du Rhône, les Mûrieres, gaat voor 400 fr. als huiswijn vanonder de kurk, een rosé uit de Provence, château St. Jean, cuvée Margot ’94 kost 490 fr., een Elzasser pinot noir van Sigolzheim ’92 komt op 600 fr., een Côtes de Blaye, château d’Arveyres ’92 op 540 fr. en een Médoc, Patache d’Aux ’90, cru bourgeois kost 790 fr. Het eetgebeuren wordt de eerste en derde donderdag van de maand opgeluisterd door een jazzorkest (voor de aanwezigheid van de muzikanten wordt geen meerprijs aangerekend). ’s Zondags is er een dubbele keuze van de spijskaart uit voor-, hoofd- en nagerecht voor 500 fr. Voor eind februari staat er een aktie op het programma, waarbij grand cru-wijnen tegen aankoopprijs zullen worden verkocht.

A Côté de chez Clément, rue de la Bruyère 230, 1332 Genval. tel. (02) 653.08.23. Zaterdagmiddag en’s maandags gesloten. Kindergerechten van 190 tot 245 fr.

PIETER VAN DOVERENFOTO : JAN CAUDRON

V.l.n.r. : Nadine Patron en Philippe Baumans (bediening), Eric Wyvekens en chef Daniel Stautemas : familiale ambiance.

Partner Content