Omdat Parijs dé parfumstad bij uitstek blijft : drie tips uit de lichtstad.

1. Klassieker

Les Salons du Palais Royal, Galerie de Valois 142, metro Palais Royal (www.salons-shiseido.com): het hoogstpersoonlijke universum van parfumeur Serge Lutens, en de enige plaats ter wereld waar zijn ‘ronde’ collectie te koop is. Aarzel zeker niet om binnen te stappen in deze mysterieuze, stijlvolle wereld waar het personeel, uitsluitend in het zwart, u ingetogen wegwijs zal maken in een uitzonderlijke geurenpracht. Alleen al het paarse interieur (een verwijzing naar het Japan van Shiseido, werkgever van Lutens) en de magnifieke wenteltrap verdienen een bezoekje.

2. Anders

The Different Company, rue Ferdinand Duval 10, metro Saint Paul (www.thedifferentcompany.com): opgericht door Jean-Claude Ellena (nu huisparfumeur bij Hermès) en intussen overgenomen door zijn dochter Celine. Deze boetiek doet een beetje denken aan een loungebar, niet alleen door het cleane en moderne interieur, maar ook door de rij wijnglazen. Daarin kunt u de parfums uittesten zonder dat de alcohol de eerste indruk verpest. Ook zogenaamde geurkegels staan daarvoor ter beschikking. Voor fervente bezoekers : alle parfums zijn hervulbaar.

3. Nichestraat

De rue de Grenelle (metro rue du Bac) herbergt een schat aan nicheadresjes. Op nummer 37 kunt u terecht bij Editions de parfums Frederic Malle (www.editionsdeparfums.com). Malle, een voormalig parfumeur bij Dior, kreeg een afkeer van marketing en gaf daarom negen parfumeurs carte blanche. Leuk is dat hier geen mengelmoes van parfums in de lucht hangt, omdat de geuren uitsluitend worden verspreid in glazen kokers, waarin u kunt gaan ruiken. Het interieur is gepersonaliseerd met meubels en boeken van Frederic Malle zelf, wat zorgt voor een huiselijk sfeertje. Als u de straat helemaal ten einde loopt, zult u op nummer 80 Nicolaï (www.pnicolai.com) ontdekken, een klein winkeltje met een hele reeks geuren van Patricia de Nicolaï, een telg van de Guerlainfamilie die voor zichzelf is begonnen. Naast parfums vindt u er ook geurkaarsen, parfumlampen, geparfumeerde bamboestokjes en zeepjes. Enkele huizen verder is er nog Maître Parfumeur & Gantier (www.maitre-parfumeur-et-gantier.com), een achttiende-eeuws aandoend adresje met een reeks eaux de toilette voor dames en heren, maar ook twee historische parfums : George Sand en La Reine Margot, gebaseerd op hun leven en werk. En om de naam van het huis alle eer aan te doen, is er ook een collectie handschoenen verkrijgbaar.

(SVdB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content